Ελληνικής καταγωγής ο διαδηλωτής που ξυλοκόπησε ο προστατευόμενος του Μακρόν

Ελληνικής καταγωγής είναι όπως υποστηρίζει το περιοδικό Closer, ο διαδηλωτής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον συνεργάτη του Μακρόν, Αλεξάντρ Μπεναλά, την Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με το Closer, ο άνδρας κατάγεται από την Ελλάδα και μετά το περιστατικό κρατήθηκε τουλάχιστον τέσσερις ώρες, έως ότου να αποφασίσει η εισαγγελία να ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο νεαρός Έλληνας έδωσε στην αστυνομία ψεύτικη ταυτότητα, μια που ανήκε σε Έλληνα μπασκετμπολίστα!

Στο video με τον ξυλοδαρμό που έφερε στο φως η Monde, ο στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να τον σέρνει στο έδαφος, να τον χτυπά στο κεφάλι, να τον πατά στο στήθος και να αποχωρεί από το σημείο προς ένα καφέ όταν ένας από τους διαδηλωτές που κατέγραψαν τα καμώματά του, τον εγκαλεί γιατί χτύπησε το κεφάλι του θύματός του στην άσφαλτο.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Δείτε το video από την επίθεση

Ο νεαρός άνδρας δεν είναι ο μοναδικός που δέχεται την επίθεση του Μπεναλά. Ο 26χρονος φαίνεται να φέρνει, κρατώντας την από το σβέρκο, μια νεαρή γυναίκα.

Να θυμίσουμε ότι Αλεξάντρ Μπεναλά, ήταν ο άλλοτε προστατευόμενος του Εμανουέλ Μακρόν, και βρισκόταν πάντα δίπλα σε εκείνον και τη σύζυγό του Μπριζίτ.

Λάμβανε μηνιαίο μισθό που έφτανε τις 10.000 ευρώ, είχε δικό του αυτοκίνητο με σοφέρ και ήταν ειδικά εξοπλισμένο με… φάρο. Κατά τη Figaro, ο Μακρόν λάτρευε την αφοσίωση του Μπεναλά.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι χθες που ανακοινώθηκε ότι απολύεται.