«Πίναμε νερό απ’ τους σταλακτίτες» - Οι «Αγριόχοιροι» περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν (βίντεο)

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον εφιάλτη που έζησαν τα δώδεκα παιδιά και ο προπονητής τους στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, όπου κατάφεραν να επιβιώσουν παραμένοντας εγκλωβισμένοι δεκαεπτά ημέρες.

Σε συνέντευξη τύπου, ο προπονητής αποκάλυψε ότι οι «αγριόχοιροι» δεν είχαν μαζί τους τρόφιμα μέσα στο σπήλαιο.

“Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στο σπίτι μου”

Ένα από τα διασωθέντα παιδιά, ο 14χρονος Αντούλ Σαμ-Ον, ο οποίος είναι εκείνος που απάντησε στα αγγλικά στους βρετανούς διασώστες που εντόπισαν την ομάδα, περιέγραψε το «θαύμα» της διάσωσής τους.

«Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στο σπίτι μου, ότι θα με μάλωνε η μητέρα μου», είπε ένα άλλο παιδί.

«Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες», είπε από την πλευρά του ο 15χρονος Πορντσάι Καμλουάν, διευκρινίζοντας ότι επί εννέα ημέρες τα παιδιά και ο προπονητής τους δεν έτρωγαν τίποτα και έπιναν το νερό της βροχής.

Πως είναι η υγεία των παιδιών

Τα παιδιά έχουν πάρει κατά μέσον όρο τρία κιλά μετά την περιπέτειά τους, ενώ τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν “καλά” , σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου που νοσηλεύονταν.

Βγήκαν σήμερα από το νοσοκομείο

Τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους βγήκαν σήμερα από το νοσοκομείο της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι.

Τα αγόρια, ηλικίας 11 με 16 ετών και ο 25χρονος προπονητής τους, απεγκλωβίστηκαν χάρις σε μια επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν εθελοντές και σπηλαιοδύτες, όχι μόνο από την Ταϊλάνδη αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

Πηγή: in.gr