Βίντεο του Έλον Μασκ απ’ τη σπηλιά με τα παιδιά στην Ταιλάνδη- Γιατί είπαν "όχι" στο μίνι υποβρύχιο

Ό,τι περνούσε από το χέρι του έκανε ο Έλον Μασκ για να βοηθήσει στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών και του προπονητή τους από σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Συγκεκριμένα έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ ένα μίνι υποβρύχιο για την επιχείρηση διάσωσης των παιδιών. Όμως ο επικεφαλής της ομάδας αρνήθηκε ευγενικά τη βοήθεια του γνωστού επιχειρηματία. Το υποβρύχιο, είπε, είναι καλό αλλά μη πρακτικό.

Ο Έλον Μασκ μάλιστα ταξίδεψε μέχρι την Ταιλάνδη για να προσφέρει τη βοήθειά του.

«Μόλις επέστρεψα από τη Σπηλιά 3. Το μίνι υποβρύχιο είναι έτοιμο, αν χρειαστεί», έγραψε στο twitter ο Έλον Μασκ. Και πρόσθεσε ότι θα το… αφήσει στην Ταϊλάνδη σε περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον. Που, ας ελπίσουμε, πως δεν θα χρειαστεί…

Επίσης ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram κι ένα βίντεο από το εσωτερικό της πλημμυρισμένης σπηλιάς μαζί με τους διασώστες. Η σπηλιά 3 βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από την είσοδο του συμπλέγματος σπηλαίων και εκεί έχει δημιουργηθεί η βάση των διασωστών που επιχειρούν για να απεγκλωβίσουν τα παιδιά.

Η ομάδα των νεαρών ποδοσφαιριστών είναι περίπου δύο χιλιόμετρα πιο μακριά.

https://www.instagram.com/p/BlBr_mAA9n3/?utm_source=ig_embed

Το υποβρύχιο που έφτιαξε

Πρόκειται για μία μικρή «κάψουλα» που μέσα χωράει ένα παιδί και κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μασκ δείχνει μία ομάδα ειδικών να δοκιμάζουν τη συσκευή σε μία πισίνα στο Λος Άντζελες.

Το μικρό υποβρύχιο φτάνει στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τον ίδιο. «Ελπίζω να χρησιμεύσει. Αν όχι τώρα ίσως σε μια μελλοντική αντίστοιχη κατάσταση» τόνισε.

Δείτε βίντεο: