Εκτός Λονδίνου οι συναντήσεις του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπό τον φόβο διαδηλώσεων

Η προγραμματισμένη για τις 13 Ιουλίου επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην Μεγάλη Βρετανία, κατά την οποία ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συναντηθεί με την βασίλισσα Ελισάβετ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, αναμένεται να “στιγματιστεί” από τις μαζικές διαδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι όπως έχει γνωστοποιηθεί.

Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν στο Λονδίνο για να περάσουν τα μηνύματά τους κατά των πολιτικών του Τραμπ για τον ρατσισμό, σεξισμό και την μεταναστευτική πολιτική.

Εκτός από το γιγαντιαίο μπαλόνι που θα παρουσιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ σαν οργισμένο μωρό και το οποίο θα πετά πάνω από το Λονδίνο στη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου στη βρετανική πρωτεύουσα, οι διαδηλώσεις αναγκάζουν τον Τραμπ να πραγματοποιήσει τις συναντήσεις του με κυβερνητικά στελέχη και άλλους αξιωματούχους σε εξοχικές κατοικίες και σε ένα κάστρο μακριά από τη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει συνομιλίες με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην έπαυλή της του 16ου αιώνα, θα συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ στον Πύργο του Γουίνδσορ και θα παραστεί σε επίσημο γεύμα στο σπίτι του Γουίνστον Τσόρτσιλ. Και τα τρία αυτά κτίρια βρίσκονται εκτός της πόλης του Λονδίνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Τραμπ

Πιο συγκεκριμένα, μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Τραμπ θα μεταβεί στο Μπλένεμ Πάλας, μια έπαυλη του 18ου αιώνα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Τσόρτσιλ, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορείως της Οξφόρδης. Το ίδιο βράδυ η Μέι θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Τραμπ στο ιστορικό αυτό μέγαρο, με τη συμμετοχή περίπου 100 επιχειρηματιών.

Από εκεί ο Τραμπ θα μεταβεί στο Λονδίνο –στη μοναδική στιγμή που θα βρεθεί στην πρωτεύουσα– για να περάσει τη νύχτα στο σπίτι του πρεσβευτή των ΗΠΑ, στο κέντρο της πόλης.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ και η Μέι θα παρακολουθήσουν παρέλαση Βρετανών στρατιωτών, σε τοποθεσία που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί. Οι δύο ηγέτες θα μεταβούν κατόπιν μαζί στο Τσέκερς, την επίσημη εξοχική κατοικία της πρωθυπουργού. Ο Αμερικανός Πρόεδρος στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τη βασίλισσα στον Πύργο του Γουίνδσορ, την οικογενειακή κατοικία των Βρετανών μοναρχών εδώ και 1.000 χρόνια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Τραμπ θα μεταβεί και στη Σκωτία, όπου διατηρεί δύο γήπεδα γκολφ. Το γραφείο της Μέι διευκρίνισε ότι αυτή θα είναι μια ιδιωτική επίσκεψη.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια, θα ακολουθήσει διαφορετικό πρόγραμμα από τον σύζυγό της, στο οποίο θα την συνοδεύει ο σύζυγος της Τερέζα Μέι, Φίλιπ.