Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ερντογάν για τα συγχαρητήρια

Όπως μεταδίδει η Daily Sabah, o Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε νωρίτερα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την συντριπτική νίκη του στις εκλογές.

Συγχαρητήρια… μετ΄αποφασιστικότητας 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μετέφερε στον Ερντογάν τις ευχές του για μια επιτυχημένη θητεία, ενώ αμφότερες οι πλευρές επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους για βελτίωση των διμερών τους σχέσεων σε όλους τους τομείς, κυρίως στις αμυντικές και στρατιωτικές σχέσεις, επισημαίνοντας τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Μήνυμα κατά της τρομοκρατίας

Τραμπ και Ερντογάν αναφέρθηκαν επίσης στη σημασία της εκκαθάρισης του ΡΚΚ και της συριακής πτέρυγάς του YPG από τη βόρεια συριακή πόλη Manbij, ενώ τόνισαν την σημασία της εξασφάλισης κοινού τουρκικο-αμερικανικού ελέγχου στην περιοχή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επικείμενη Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι αναμένουν να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 11-12 Ιουλίου.

Στόχος η ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας

Η τηλεφωνική επικοινωνία έρχεται να επιβεβαιώσει την χθεσινή ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. Η Σάντερς επεσήμανε επίσης ότι οι ΗΠΑ προτρέπουν την Τουρκία να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της δημοκρατίας και τη συνέχιση της προόδου προς την επίλυση θεμάτων στις διμερείς τους σχέσεις.