Τα συγχαρητήρια της Μέρκελ στον Ερντογάν αργούν, λόγω των καταγγελιών για νοθεία

Οι κατηγορίες για νοθεία στις τουρκικές εκλογές απασχολούν, όπως όλα δείχνουν, εντόνως τη Γερμανίδα Καγκελάριο, η οποία θα συγχαρεί τον Ερντογάν μετά την αξιολόγηση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ.

«Θεωρούμε κατ’ αρχήν ότι οι σχέσεις εργασίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, της γερμανικής και της μελλοντικής τουρκικής, θα εξακολουθήσουν να είναι και στο μέλλον εποικοδομητικές και καλές και φυσικά η Καγκελάριος θα συγχαρεί τον Τούρκο Πρόεδρο, όπως είθισται, αλλά.. εν ευθέτω χρόνω», ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος πρόσθεσε ότι “η κυβέρνηση θέλει να περιμένει την αξιολόγηση των εκλογικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ, η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα σήμερα”.

Ο Ζάιμπερτ αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει την εκλογική συμπεριφορά των Τούρκων της Γερμανίας που ψήφισαν στις εκλογές δίνοντας στον Ερντογάν ποσοστό άνω του 65%.

Το Βερολίνο ελπίζει ότι οι σχέσεις με τη νέα τουρκική κυβέρνηση θα εξακολουθήσουν να είναι «εποικοδομητικές και καλές», όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Εν ευθέτω χρόνω” λοιπόν τα συγχαρητήρια της Άνγκελα Μέρκελ, τη στιγμή που ο Τούρκος Πρόεδρος δέχεται “βροχή” μηνυμάτων από τους ξένους ηγέτες για τη νέα του θητεία.