Μπαγίς: Η Ελλάδα να πιάσει από τα αυτιά τους "8" και να τους παραδώσει στην Τουρκία

Με αυστηρό τόνο ο στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν, Εγκεμέν Μπαγίς, ζήτησε από την Ελλάδα να παραδώσει «πιάνοντας από το αυτιά» τους 8 τούρκους αξιωματικούς, καθώς “δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτό”.

«Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα κερδίσει τίποτα. Ως πρώτη κίνηση θα πρέπει να πιάσει από τα αυτιά αυτούς τους τρομοκράτες με στρατιωτική στολή που δραπέτευσαν στην Ελλάδα και να τους παραδώσει στην τουρκική δικαιοσύνη».

Μάλιστα, τόνισε, πως όταν γίνει αυτό «θα ξεκινήσει μια νέα εποχή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», αφού «υπάρχουν πολιτικοί που μπορούν να το κάνουν αυτό».

Στην συνέχεια, ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν και πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, εξέφρασε την εκτίμηση του προς το πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, λέγοντας πως είναι ο πρώτος Έλληνας αξιωματούχος που πήρε τηλέφωνο το βράδυ του πραξικοπήματος για να δει αν ο Ερντογάν είναι καλά στην υγεία του.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ, Μανώλη Κωστίδη, κάλεσε την Ελλάδα να «καταλάβει» τι είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ εξέφρασε την απορία του, πως η Ελλάδα μπορεί να προστατεύει τους ενορχηστρωτές ενός πραξικοπήματος.