Νέες προκλήσεις Γιλντιρίμ για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς - Επιτίθεται στην Ελλάδα, καλοπιάνει την ΕΕ

Προκλητικός έναντι της Ελλάδας εμφανίστηκε και πάλι ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV, μίλησε τόσο για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, όσο και για το γεγονός όπως είπε, ότι πάγωσε η συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα αλλά όχι και η συμφωνία για το μεταναστευτικό με την ΕΕ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα «ως αντίδραση στην απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς», απάντησε ότι: «δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική μας χώρα, η Ελλάδα».

«Άφησαν ελευθέρους τους γκιουλενιστές παρ’ όλο που υπάρχουν τόσοι νεκροί και τραυματίες και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας» πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι το πάγωμα της συμφωνίας αφορά την Ελλάδα κι όχι την ΕΕ, κάτι που σημαίνει ότι απαντά στις εξηγήσεις που ζήτησαν οι Βρυξέλλες και δείχνει ότι η Άγκυρα δε θέλει πλήρη ρήξη με την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, οι οκτώ αξιωματικοί που αφέθηκαν ελεύθεροι στις αρχές της εβδομάδας, μετά την παρέλευση του 18μηνου κράτησής τους, φυλάσσονται -υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- σε κρυφό καταφύγιο ή καταφύγια, μετά και την προειδοποίηση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να τους απαγάγει από ελληνικό έδαφος.

Η Ελληνική Αστυνομία, όπως αποκαλύπτει ο Χρήστος Τσιγουρής στα «ΝΕΑ», είναι σε διαρκή συναγερμό καθώς φοβάται ότι μπορεί μυστικές υπηρεσίες να δράσουν στη χώρα μας με στόχο την απαγωγή ή την εξόντωσή τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει ξεχωριστή ροή πληροφόρησης ειδικά για την υπόθεση των «8» και η φρούρηση αναπροσαρμόζεται με αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδίου, ανάλογα με τις νέες κάθε φορά πληροφορίες.