Παγκόσμιο σοκ: Αυτοκτόνησε η μικρότερη αδερφή της βασίλισσας της Ολλανδίας Μαξίμα

Τα Βασιλικά Ανάκτορα της Ολλανδίας θρηνούν τον θάνατο την μικρότερης αδερφής της Βασίλισσας Μαξίμα, Ινές Ζορεγκιέτα.

Η 33χρονη Ινές, που έδινε μάχη με την κατάθλιψη, βρέθηκε νεκρή αργά χθες το βράδυ στο σπίτι της στην Αργεντινή. Έκοψε η ίδια το νήμα της ζωής της.

Πολλά διεθνή ΜΜΕ, αναφέρουν ότι η Ινές βρέθηκε απαγχονισμένη.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης, αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας.


Η 33χρονη Ινές Ζορεγκιέτα

 

Η Ινές ήταν το μικρότερο από τα επτά παιδιά του Χόρχε Ζορεγκιέτα και της Μαρία ντελ Κάρμεν Τσερούτι.

Ήταν νονά της εντεκάχρονης κόρης της βασίλισσας Μαξίμα, της πριγκίπισσας Αριάν.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η βασίλισσα Μάξιμα ήταν πολύ δεμένη με την αδερφή της, ωστόσο λόγω του προγράμματός της δεν μπορούσε να βρίσκεται συχνά κοντά της.

H Ινές ήταν πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Belgrano του Μπουένος Άιρες. Εργάστηκε στον ΟΗΕ στον Παναμά και αργότερα στο Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες.

Το 2016, διορίστηκε από τον πρόεδρο της Αργεντινής Mauricio Macri σε θέση που θεωρήθηκε ανώτερη από τις αρμοδιότητές της, στο Εθνικό Συμβούλιο για τον Συντονισμό των Κοινωνικών Πολιτικών. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να την επικρίνουν για προνομιακή μεταχείριση λόγω της αδελφής της.

Η Ινές λάτρευε τη μουσική. Στη διάρκεια της εφηβείας της αντιμετώπισε πρόβλημα ανορεξίας.

Η αδερφή της, Βασίλισσα Μαξίμα, της είχε πει ουκ ολίγες φορές να την ακολουθήσει στην Ολλανδία για να την βοηθήσει. Μάταια όμως…

O θάνατος του πατέρα της, τον Αύγουστο του 2017, την αποσταθεροποίησε ψυχολογικά, όπως γράφει η εφημερίδα της Αργεντινής «La Nación».

Η Ινές υπέφερε από βαριά κατάθλιψη την οποία δεν κατάφερε να «δαμάσει».  Αντιθέτως, το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας κατάφερε να το ελέγξει.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη Βασίλισσα Μαξίμα και την οικογένειά της.

“Ο ξαφνικός θάνατος της αδελφής της Βασίλισσας είναι ένα μεγάλο σοκ», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Η βασίλισσα Μάξιμα ακύρωσε όλο το πρόγραμμά της προκειμένου να βρεθεί στην ιδιαίτερή της πατρίδα, την Αργεντινή, κάτι που έκανε και πέρυσι για την κηδεία του πατέρα της.

Η κατάρα των Βασιλικών Ανακτόρων…

Πολλοί μιλούν για την κατάρα των ανακτόρων, καθώς και μία άλλη γαλαζοαίματη, η Βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας, έχει δεχτεί το ίδιο χτύπημα της μοίρας.

Πριν από έντεκα χρόνια, όταν η Ισπανίδα βασίλισσα ήταν ακόμη πριγκίπισσα, έχασε την αδερφή της Έρικα Ορτίζ από την ίδια ασθένεια.

Τότε η Λετίθια ήταν έξι μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της.Η αδερφή της έπασχε από νευρική ανορεξία και είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Αυτοκτόνησε σε ηλικία 31 ετών.