Σπέκουλα και... σενάρια συνωμοσίας για την υγεία της - Η οργισμένη Μελάνια παρεμβαίνει με μήνυμά της

Σε μία ασυνήθιστη ανακοίνωση προέβη η Μελάνια Τραμπ λίγες ώρες νωρίτερα δηλώνοντας την έντονη ενόχλησή της με τα ΜΜΕ της χώρας της.

Η κίνησή της αυτή παραπέμπει στις πρακτικές που ακολουθεί ο σύζυγός της, ο οποίος συχνά πυκνά εκφράζει την αντίθεσή του προς τα αμερικανικά συστημικά μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για κερδοσκοπία σε βάρος του ονόματός του.

Η αντίδραση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, ωστόσο, είναι δικαιολογημένη και με το παραπάνω μιας και η απουσία της από τα φώτα της δημοσιότητας, από την ημέρα που εισήχθη σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον για προγραμματισμένη επέμβαση στο νεφρό, έχει πυροδοτήσει μία πληθώρα σεναρίων συνωμοσίας που αναπαράγονται με αυξανόμενο ρυθμό τις τελευταίες ημέρες μέσω δημοσιευμάτων.

Το ημερολόγιο τότε έγραφε 14 Μαΐου, σχεδόν δηλαδή τρεις εβδομάδες πριν, οπότε και δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση. Η απάντηση στα εν λόγω σενάρια ήρθε μέσω του παρακάτω οργισμένου μηνύματός της στο twitter, στο οποίο κάνει λόγο για σπέκουλα εναντίον της από τα μέσα ενημέρωσης, διαβεβαιώνοντας ότι περνάει υπέροχες οικογενειακές στιγμές στον Λευκό Οίκο, δουλεύοντας παράλληλα σκληρά για τον λαό της Αμερικής και τα παιδιά (αρκεί να θυμηθούμε την πρωτοβουλία της “Be Best” που εστιάζει στην ευημερία και την στήριξη των παιδιών).

Τα ακριβή της λόγια έχουν ως εξής: “Βλέπω ότι τα ΜΜΕ εργάζονται με τις ώρες για να κάνουν εικασίες για το που είμαι και τι κάνω. Να είστε σίγουροι, είμαι εδώ στον Λευκό Οίκο μαζί με την οικογένειά μου, αισθάνομαι υπέροχα και εργάζομαι σκληρά για λογαριασμό των παιδιών και του αμερικανικού λαού!”.

Ένα μήνυμα που περισσότερο ομοιάζει με κατάθεση ψυχής ενός απλού ανθρώπου για λίγες στιγμές ηρεμίας μακριά από τη δημόσια σφαίρα, παρά με λόγια που ακούγονται από τον ένοικο του πιο γνωστού κτιρίου στον πλανήτη.

Οι χρήστες του διαδικτύου δε θέλησαν και πολύ για να σχολιάσουν το tweet της Μελάνια, αυτή τη φορά όχι με χλεύη όπως εκείνη που εισπράττει ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά με συμπόνια, στον απόηχο και των λεγομένων της Μπριζίτ Μακρόν, η οποία μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο μίλησε για μια Πρώτη Κυρία “κλειδωμένη” εντός του κτιρίου της οδού Πενσυλβανία 1600 που στερείται την ελευθερία της.

Τα σχόλιά τους διασκεδαστικά αλλά συγχρόνως λυπηρά, καθώς εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ προς τον Τραμπ για την ανελευθερία της συζύγου του.

Αναφανδόν τέτοιες αντιδράσεις ήταν άκρως αναμενόμενες για την Μελάνια Τραμπ, η οποία μέσω του μηνύματός της προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα και να θέσει ένα τέλος στις θλιβερές εικασίες για την κατάσταση της υγείας της και τη σχέση της με τον σύζυγό της.

Η εκπρόσωπός της μάλιστα, Stephanie Grisham, είπε στο Fox News ότι η Πρώτη Κυρία είχε μία σειρά συναντήσεων με το προσωπικό του Λευκού Οίκου καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ προετοιμάζει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου. H Grisham δεν έδωσε πληροφορίες για το πότε η Μελάνια θα πραγματοποιήσει την επόμενη δημόσια εμφάνισή της.

Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, τα σενάρια συνωμοσίας θα κρατούν καλά, παρά την όποια γραπτή διάψευση ή ηλεκτρονική παρέμβαση εξ ονόματος της Μελάνια, κάτι που είναι από μόνο του αμφισβητήσιμο στην εποχή του διαδικτύου.