"Γνωρίστε τους θεϊκούς γίγαντες με τις φουστανέλες": Το αφιέρωμα του Associated Press που συγκινεί

Όταν ο διεθνής Τύπος δημιουργεί αφιερώματα με άρωμα Ελλάδας, η εθνική υπερηφάνεια απογειώνεται. Όταν, δε, βασικό θέμα των εκάστοτε άρθρων είναι ο Εύζωνες, η συγκίνηση δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει δημιουργικά για την συνειδητοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας.

Το σημερινό δημοσίευμα του Associated Press αποτελεί ουσιαστική διαφήμιση για τον τουρισμό μας, βγαλμένη από λεύκωμα… διακοπών.

Ένα δημοσίευμα που αφιερώνεται στην προεδρική μας φρουρά, στους “θεϊκούς γίγαντες με τις φουστανέλες” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο, το οποίο αναδημοσίευσαν και άλλες μεγάλες ιστοσελίδες όπως η Τhe New York Times και η Dailymail.

“Μπορεί να είναι οι κοντές, πτυχωτές φουστανέλες, οι μαύρες μεταξωτές καλτσοδέτες και τα παπούτσια με τα πον-πον, αλλά υπάρχει κάτι που να αποπνέει αγάπη παρά φόβο στην πιο γνωστή στρατιωτική μονάδα της Ελλάδας, την προεδρική φρουρά. Κάτι το οποίο εξηγεί γιατί είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Αθήνας, με τους τουρίστες να σπεύδουν για ένα κλικ δίπλα στους Εύζωνες με φόντο τα αρχαία ερείπια της χρυσής εποχής της Ελλάδας.”  αναφέρει χαρακτηριστικά το Associated Press.

Το φωτογραφικό υλικό που συνόδευσε το άρθρο εξηγεί με τον πιο περίτρανο τρόπο τον παραπάνω συλλογισμόι, υπενθυμίζοντάς μας καμιά φορά πόσο δεδομένες είναι για εμάς κάποιες καταστάσεις, τις οποίες δεν μπορούμε να χαρούμε λόγω μιας φορτισμένης καθημερινότητας.

Η “θεϊκότητα” λοιπών των Ευζώνων (των καλά ζωσμένων) μας αποτυπωμένη στις φωτογραφίες του Θανάση Σταυράκη για λογαριασμό του Αssociated Press: