Την κοπέλα που τον απέρριψε σκότωσε πρώτη ο 17χρονος μακελάρης του Τέξας

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το λόγο για τον οποίο ο δράστης πραγματοποίησε την επίθεσή του στο σχολείο του Τέξας, η μητέρα ενός από τα θύματα δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times ότι η κόρη της, η Σάνα Φίσερ 16 ετών, επί τέσσερις μήνες απέρριπτε τις επίμονες προτάσεις του Παγουρτζή.

Τελικά η Φίσερ τον αντιμετώπισε και τον ντρόπιασε μπροστά σε όλη την τάξη, πρόσθεσε η μητέρα της, η Σάντι Ροντρίγκες, σε μήνυμά της προς την εφημερίδα. «Μία εβδομάδα αργότερα άνοιξε πυρ εναντίον όλων όσων δεν συμπαθούσε, με πρώτη τη Σάνα, μπαίνοντας στην αίθουσα και φωνάζοντας «έκπληξη», τόνισε. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πώς γνωρίζει ότι η κόρη της ήταν το πρώτο θύμα.

Σοκ στον τόπο καταγωγής του πατέρα του 17χρονου

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το μακελειό στο Τέξας. Για τον 17χρονο μακελάρη Δημήτρη Παγουρτζή που σκόρπισε το θάνατο, μίλησαν οι κάτοικοι του χωριού του πατέρα του, οι οποίοι έκαναν λόγο για ένα πολύ καλό παιδί.

«Ήταν ένα ήρεμο παιδι με ένα χαρτί στα χέρια και διάβαζε συνέχεια» λέει μια κάτοικος του χωριού Μαγουλίτσα Καρδίτσας στην κάμερα του ΑΝΤ1. Την ίδια ώρα η θεία του είναι συγκλονισμένη από το μακελειό. «Ξαφνιαστήκαμε όλοι. Τα χάσαμε, δεν υπήρχε πιο καλό παιδί από τον Δημήτρη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 17χρονος κάθε καλοκαίρι πήγαινε διακοπές στο χωριό και αν και δεν μιλούσε καλά ελληνικά καταλάβαινε τα πάντα υποστηρίζουν συγχωριανοί του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγγενείς του, τον περίμεναν στις 15 Ιουνίου. «Ήταν απρόοπτο και κεραυνός για το χωριό» τόνισε ένας άλλος κάτοικος του χωριού στον ΑΝΤ1.

Από την άλλη πλευρά, ο ανταποκριτής του ANT1 στη Νέα Υόρκη Θανάσης Τσίτσας αποκάλυψε ότι είχε συνομιλία με τον πατέρα του 17χρονου και του εξομολογήθηκε πως φοβάται αντίποινα από τους συγγενείς των θυμάτων.

Ενδεικτικό είναι ότι η οικογένειά του την Παρασκευή διανυκτέρευσε σε φιλικό της σπίτι. Παράλληλα ο πατέρας πρόσθεσε ότι δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με το παιδί του, επειδή δεν του το επιτρέπουν οι Αμερικανικές αρχές. Σήμερα ο νεαρός θα έχει συνάντηση τόσο με τον εφημέριο της περιοχής όσο και με τον δικηγόρο που όρισε η οικογένειά του. Επιπλέον ο πατέρας του μακελάρη εξέφρασε φόβους για την επιβολή της θανατικής ποινής στον γιο του, ενώ διέψευσε ότι είναι μέλος της Ένωσης Όπλων στην Αμερική.

Ο 17χρονος μακελάρης άφησε μαθητές να ζήσουν για να αφηγηθούν την ιστορία του

Ο 17χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του δικαστηρίου, δήλωσε στην αστυνομία ότι άφησε κάποιους μαθητές που συμπαθούσε να ζήσουν «ώστε να διηγηθούν την ιστορία του».

Ο ίδιος παραιτήθηκε από το δικαίωμά του να παραμείνει σιωπηλός και παραδέχθηκε ότι «πυροβόλησε εναντίον πολλών ανθρώπων». Η επίθεση είχε διάρκεια περίπου 15 λεπτά, προτού ο Παγουρτζής παραδοθεί, εγκαταλείποντας το αρχικό του σχέδιο να αυτοκτονήσει, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

Ο Νίκολας Πελ, ένας από τους δύο δικηγόρους που προσέλαβαν οι γονείς του δράστη, δήλωσε ότι ήταν μαζί του για μία ώρα το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.

«Είναι πολύ συναισθηματικός και ταυτόχρονα παράξενα ασυγκίνητος» περιέγραψε την ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του. «Υπάρχουν πτυχές που κατανοεί και άλλες που δεν κατανοεί».

Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παγουρτζή ανέφερε ότι «λυπήθηκε και τρόμαξε» από το μακελειό και είναι «σοκαρισμένη όπως οποιοσδήποτε άλλος» από τα γεγονότα. Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές. «Αν και παραμένουμε στο σκοτάδι αναφορικά με τις λεπτομέρειες της τραγωδίας, όσα μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι συμβατά με το αγόρι που αγαπάμε» επεσήμανε η οικογένειά του.