Ο Τραμπ καταδικάζει το μακελειό στο Τέξας χωρίς καμία αναφορά σε περιορισμό της οπλοκατοχής

Tην έντονη θλίψη του για το σημερινό νέο μακελειό σε σχολείο του Τέξας εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος στις δηλώσεις που έκανε μετά το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ένοπλη επίθεση στο Λύκειο Santa Fe High School της Πολιτείας του Τέξας όταν ένοπλος εισέβαλε στο χώρο και άρχισε να πυροβολεί. Τα περισσότερα θύματα είναι μαθητές ανάμεσα τους και μέλη του προσωπικού του σχολείου.

Σύμφωνα με τον σερίφη ο δράστης έχει συλληφθεί και έχει τεθεί υπό κράτηση ενώ ανακρίνεται και δεύτερο πρόσωπο, ο ρόλος του οποίου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως αμφότεροι οι ύποπτοι είναι μαθητές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας από την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, δήλωσε πως οι ομοσπονδιακές αρχές συνεργάζονται με τους τοπικούς αξιωματούχους και χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα πολύ θλιβερή.

Αυτό που προκάλεσε ωστόσο εντύπωση είναι το γεγονός ότι στη δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι “Αυτό γίνεται εδώ και καιρό στη χώρα μας. Τόσα πολλά χρόνια, δεκαετίες, θρηνούμε τρομερές απώλειες ζωών και στέλνουμε τη στήριξη και την αγάπη μας σε όλους όσους έχουν πληγεί από αυτήν την απολύτως τρομακτική επίθεση”.

Μία δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, την οποία συμμερίζεται “σύσσωμη” η κοινή γνώμη της χώρας, στον απόηχο όλων των τραγικών αιματηρών περιστατικών που εκτυλίσσονται στην αμερικανική επικράτεια.

Παρά ταύτα ο Αμερικανός Πρόεδρος συνεχίζει να κηρύττει μηνύματα ελπίδας και κατακραυγής συνάμα για την χρόνια αυτή κατάσταση, χωρίς να προθυμοποιείται να την αλλάξει.

Απεναντίας μάλιστα, στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) των ΗΠΑ, του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, ο Τραμπ εκφώνησε ομιλία και δεσμεύθηκε να μην αυστηροποιήσει τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή. Δέσμευση που αποκτά βαρύνουσα σημασία λόγω του ότι ειπώθηκε στον απόηχο της εκλογής του Όλιβερ Νορθ ως νέος πρόεδρος της NRA, ο οποίος εκκινεί έτσι μία θητεία υπό τις “συστάσεις” Τραμπ.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δημοσιοποιήσει το παρακάτω tweet: “Πυροβολισμοί σε σχολείο του Τέξας. Οι πρώτες πληροφορίες δεν είναι καλές. Ο Θεός να τους ευλογεί όλους”.

Το αντίστοιχο μήνυμα της Πρώτης Κυρίας, Μελάνια, έγραφε: “H καρδιά μου σήμερα βρίσκεται στο Σάντα Φε και σε ολόκληρο το Τέξας”.

Χάρτης της περιοχής: