Μακελειό στο Τέξας: Η πρώτη φωτογραφία του Δημήτρη Παγκουρτζή μετά τη σύλληψή του

Ελληνικής καταγωγής είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Λύκειο Santa Fe High School, στο Τέξας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίπας. Ονομάζεται Δημήτρης Παγκουρτζής και έχει συλληφθεί, ενώ έχει γίνει η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου.

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύεται μετά τη σύλληψή του. Ο ανήλικος οδηγήθηκε στη φυλακή.

 

Το βρετανικό site «Metro» μάλιστα δημοσίευσε και φωτογραφίες του από τα social media, όπου φαίνεται η αδυναμία που είχε στα όπλα, ενώ σε μια φωτογραφία έχει μία μπλούζα που γράφει «Γεννημένος να σκοτώνω».

 

Συμμαθητές του ανέφεραν ότι συχνά ο Παγουρτζής έπεφτε θύμα bullying, τόσο από μαθητές, όσο και από καθηγητές. Στη σελίδα του στο Facebook έλεγε ότι σχεδίαζε να καταταχθεί στο στρατό το 2019, ωστόσο εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι υπήρχε κάποια εγγραφή του στα αρχεία.

 

 

 

Ο 17χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάγεται από το νομό Καρδίτσας και ειδικότερα από την περιοχή του Μουζακίου.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ αρκετοί είναι και οι τραυματίες.

 

Στις σχολικές εγκαταστάσεις αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο έχουν εντοπισθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί, όπως ανακοίνωσε η σχολική περιφέρεια, με τις Αρχές να εξετάζουν τα ύποπτα αντικείμενα ώστε να τα εξουδετερώσουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα εκρηκτικά που βρέθηκαν ήταν αυτοσχέδιες βόμβες και βόμβες με χύτρες ταχύτητας.

Φώναξε «έκπληξη» και άρχισε να πυροβολεί

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο. Προφανώς, αυτός ο τύπος έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού. Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη», είπε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

Ο δράστης, που είναι μαθητής και έχει συλληφθεί, εισέβαλε νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) στην αίθουσα των καλλιτεχνικών πυροβολώντας, αρχικά μία μαθήτρια στο πόδι και στη συνέχεια αδιακρίτως.

Μάλιστα, φώναξε «Έκπληξη» στους μαθητές προτού αρχίσει να πυροβολεί.

Τραμπ: Μία εξαιρετικά θλιβερή μέρα

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του από τον Λευκό Οίκο, εξέφρασε τη θλίψη του για το αιματοκύλισμα στο λύκειο του Τέξας.

Όπως τόνισε, περιστατικά σαν το σημερινό συμβαίνουν εδώ και καιρό στη χώρα και δεσμεύτηκε η κυβέρνησή του να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσει τους μαθητές, τα σχολεία και να κρατήσει τα όπλα μακριά από τα χέρια που εμφανίζονται ως απειλή ως προς τους ίδιους, αλλά και τους άλλους.

Ολόκληρη η δήλωση:

Οφείλω να ξεκινήσω εκφράζοντας τη θλίψη μας και την συντριβή μας για την δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς στο λύκειο Santa Fe του Τέξας, που έλαβε χώρα λίγο πριν. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και οι ομοσπονδιακές αρχές συνεργάζονται με τους τοπικούς αξιωματούχους. Αυτό γίνεται εδώ και καιρό στη χώρα μας. Τόσα πολλά χρόνια, δεκαετίες, θρηνούμε τρομερές απώλειες ζωών και στέλνουμε τη στήριξη και την αγάπη μας σε όλους όσους έχουν πληγεί από αυτήν την απολύτως τρομακτική επίθεση σε μαθητές, οικογένειες, δακάλους και το προσωπικό του Λυκείο Santa Fe. Αυτές τις τραγικές ώρες είμαστε μαζί σας. Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να κάνει ότι είναι δυνατό για να προστατεύσει τους μαθητές μας, να ασφαλίσει τα σχολεία μας και να κρατήσει μακριά τα όπλα από τα χέρια εκείνων που φαντάζουν ως απειλή προς τους ίδιους, αλλά και τους άλλους. Όλοι πρέπει να συνεργαστούμε σε κάθε επίπεδο για να κρατήσουμε ασφαλή τα παιδιά μας. Ο Θεός να κάνει καλά τους τραυματίες και να είναι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. Μία πολύ θλιβερή ημέρα.