Το πρόγραμμα του πριγκιπικού γάμου - Στις 11.30 ώρα Ελλάδος η άφιξη των καλεσμένων

Το πρόγραμμα της γαμήλιας τελετής του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ έχει υπολογισθεί με ακρίβεια δευτερολέπτου.

Οι καλεσμένοι θα αρχίσουν να καταφθάνουν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνσδορ στις 11.30 ώρα Ελλάδος, ενώ η άφιξη των μελών της βασιλικής οικογένειας θα ξεκινήσει στις 13.20.

Στις 13:45 ο πρίγκιπας Χάρι θα φθάσει στον ναό συνοδευόμενος από τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η βασίλισσα Ελισάβετ αποτελεί το τελευταίο μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα φτάσει στο παρεκκλήσι, ελάχιστα μόλις λεπτά νωρίτερα από τη νύφη.

Η έναρξη της τελετής προγραμματίζεται για τις 14:00 και η λήξη για τις 15:00.

Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η βραδινή δεξίωση.

Η γαμήλια τελετή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε αντίθεση με την βραδινή δεξίωση.

Το ζεύγος θα έχει 10 παρανυφάκια μεταξύ των οποίων τα ανιψάκια του γαμπρού, τον 5χρονο πρίγκιπα Τζορτζ και την 3χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

11.30 – 13.00: Άφιξη των καλεσμένων με άμαξες στον Round Tower και στην συνέχεια πεζή θα κατευθυνθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

13.20: Άφιξη των μελών της βασιλικής οικογένειας. Θα μπαίνουν στην εκκλησία. Θα μπουν από συγκεκριμένη είσοδο την Galilee Porch.

13.45: Άφιξη του γαμπρού, Πρίγκιπα Χάρι μαζί με τον αδερφό του Πρίγκιπα Γουίλιαμ κοντά στην δυτική είσοδο του παρεκκλησίου. Θα περπατήσουν προκειμένου να χαιρετήσουν τους πολίτες που θα έχουν συγκεντρωθεί για τον γάμι.

13.55: Άφιξη της Βασίλισσας. Θα είναι το τελευταίο μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα φτάσει όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

13.59: Ένα λεπτό πριν ξεκινήσει η τελετή θα φτάσει και η νύφη. Η Μέγκαν Μαρκλ θα φτάσει στην εκκλησία με αυτοκίνητο μαζί με την μητέρα της Ντόρια Ράγκλαντ. Θα χαιρετάει το πλήθος μέσα από το αυτοκίνητο και όταν θα φτάσει έξω από την εκκλησία η μητέρα της θα παραχωρήσει την θέση της στα παρανυφάκια και θα μπει από άλλη είσοδο.

14.00: Έναρξη της γαμήλιας τελετής.

15.00: Οι νεόνυμφοι θα βγουν από τα δυτικά σκαλοπάτια της εκκλησίας. Όλα τα μέλη της οικογένειας θα βγουν για να του χαιρετήσουν και από εκεί και για 25 λεπτά που η άμαξα που θα τους μεταφέρει στο St George’s Hall για την μεσημεριανή δεξίωση με οικοδέσποινα την Βασίλισσα θα αποθεώνονται από τον κόσμο στους δρόμους του Ουίνδσορ. Θα έχουν στην διάθεσή τους και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες δυο άμαξες. Μια κλειστή και μια ανοικτή. Άλλωστε ο φόβος της βροχής είναι συνήθεια στο Λονδίνο.

21.00: Η βραδινή δεξίωση δεν πρόκειται να μεταδοθεί τηλεοπτικά. Η δεξίωση θα γίνει στο Frogmore House με οικοδεσπότη τον Πρίγκιπα Κάρολο. Οι τηλεθεατές θα δουν μόνο το πριγκιπικό ζεύγος όταν θα αποχωρούν από το παλάτι του Ουίνδσορ για την δεξίωση.

Ακολουθεί το δημοσίευμα της Daily Mail: