Ερντογάν προς Νετανιάχου: Θέλεις ένα μάθημα ανθρωπιάς; Διάβασε τις Δέκα Εντολές

Ο πόλεμος δηλώσεων που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ για το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει τελειωμό, με τον Ερντογάν και τον Νετανιάχου να ανταλλάσσουν λεκτικά πυρά.

Ένθερμος υπερασπιστής των Παλαιστινίων, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ για «γενοκτονία» και ότι είναι «κράτος τρομοκράτης». Η Τουρκία ανακάλεσε επίσης σήμερα για διαβουλεύσεις τους πρεσβευτές της στο Ισραήλ και στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη χθεσινή μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Επιπλέον, τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στη χώρα, ενώ ανακοινώθηκε διεξαγωγή μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή.

Η απάντηση του Νετανιάχου ήταν “Να μην μας κάνει μαθήματα ηθικής ο Ερντογάν”.

Το Ισραήλ απέλασε τον Τούρκο πρόξενο στην Ιερουσαλήμ. Ο πρόξενος κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και του ζητήθηκε να επιστρέψει στην Τουρκία «για διαβουλεύσεις, για κάποια χρονική περίοδο».

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Ερντογάν χαρακτήρισε «κράτος απαρτχάιντ» το Ισραήλ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του πως έχει «παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του».

«Ο Νετανιάχου είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ που κατέλαβε εδάφη ενός ανυπεράσπιστου λαού εδώ και περισσότερο από 60 χρόνια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Έχει παλαιστινιακό αίμα στα χέρια τους και δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματά του κάνοντας επίθεση στην Τουρκία», έγραψε ο Ερντογάν στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Θέλεις ένα μάθημα ανθρωπιάς; Διάβασε τις Δέκα Εντολές», συνέχισε απευθυνόμενος με προκλητικό τρόπο στον Νετανιάχου.