Ο Νετανιάχου ευχαριστεί τον Τραμπ για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Kαι η υπόσχεση γίνεται πράξη…

Πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την υλοποίηση αυτής της υπόσχεσης και επισφραγίζεται με τα εγκαίνια της πρεσβείας.

Η νέα πρεσβεία, που θα στεγαστεί στο υπάρχον προξενικό κτίριο των ΗΠΑ, θα ανοίξει επισήμως τις πύλες της στις 4μμ τοπική ώρα, σε μία τελετή 90 λεπτών της οποίας θα ηγηθεί ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ David Friedman.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εκπροσωπείται από την κόρη και σύμβουλό του Ιβάνκα η οποία βρίσκεται στο Ισραήλ με τον σύζυγό της και επίσης σύμβουλο του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. Ο ίδιος θα απευθύνει το μήνυμά του με μαγνητοσκοπημένο βίντεο.

Την τελετή των εγκαινίων αναμένεται να την παρακολουθήσουν περίπου 800 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής αποστολής με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών John Sullivan αλλά και της αποστολής με μέλη του Κογκρέσου.

Η αμερικανική αποστολή κατέφθασε το απόγευμα της Κυριακής στη χώρα και αφότου παρέστη σε δεξίωση του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών, δείπνησε στην κατοικία του Πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Εκείνος που πλέει σε πελάγη ευτυχίας, δε, από την υλοποίηση της υπόσχεσης δεν είναι άλλος από τον οικοδεσπότη του δείπνου ο οποίος ευχαρίστησε τον Τραμπ για την “τολμηρή απόφασή του”.

“Σε ευχαριστώ που κάνεις την συμμαχία Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών πιο ισχυρή από ποτέ”, δεν παρέλειψε να τονίσει όλο νόημα.

Και κάπως έτσι οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των Ισραηλινών συνεχίζονται…