Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ κάνει "προπόνηση" για τις Ενδιάμεσες Εκλογές για το Κογκρέσο 

Ο πρωτότοκος γιος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, απασχόλησε πολύ πρόσφατα τα μέσα ενημέρωσης λόγω του διαζυγίου του. Ήταν στα μέσα Μαρτίου όταν έγινε γνωστό πως η επί δώδεκα χρόνια σύζυγός του Βανέσα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, είδηση που έσκασε σαν βόμβα, δεδομένου ότι το πρώην ζευγάρι έχει αποκτήσει μαζί πέντε παιδιά.

Αν εξαιρέσει κανείς αυτή την εξέλιξη, o Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ δεν έχει απασχολήσει εντόνως τα μίντια, τουλάχιστον όχι τόσο όσο τα αδέρφια του. Απεναντίας, λίγοι ενδεχομένως γνωρίζουν το γεγονός ότι ο ίδιος συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του, κάνοντάς του την προεκλογική καμπάνια.

Επιχειρηματίας με εμπλοκή στον χώρο της τηλεόρασης τα προηγούμενα χρόνια και νυν εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ στοχεύει στις Ενδιάμεσες Εκλογές για το Κογκρέσο που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο, βλέποντάς τες ως μία κρίσιμη ευκαιρία για να ενισχύσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και την Προεδρία του πατέρα του.

Η πρόθεσή του για έναν ενεργότερο ρόλο στα midterms του Νοεμβρίου, όπως δήλωσαν στο CNN δύο πηγές προσκείμενες στον ίδιο, στοχεύει στο να κρατήσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα την πλειοψηφία στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η έμφαση, όπως λένε οι πηγές, θα δοθεί σε τέσσερις Πολιτείες-κλειδιά στις οποίες “ποντάρουν” οι Ρεπουμπλικανοί, στη Δυτική Βιρτζίνια, στο Μιζούρι, στη Μοντάνα και στην Ιντιάνα, συνεισφέροντας μέσω της υποστήριξης της προεκλογικής καμπάνιας των υποψηφίων.

Οι Ενδιάμεσες Εκλογές του 2018 αποτελούν και ένα προσωπικό στοίχημα για τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητά του να μειώνεται.