Ο Μάικ Πομπέο επιστρέφει από τη Βόρεια Κορέα με "λάφυρο"... τρεις Αμερικανούς κρατούμενους

Τη δεύτερη επίσκεψή του μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων πραγματοποίησε σήμερα στη Βόρεια Κορέα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Σημερινά πλάνα της κρατικής τηλεόρασης της Βόρειας Κορέας με στιγμιότυπα από την προηγούμενη επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη χώρα, πριν αναλάβει τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών. (Φωτογραφία: Chung Sung-Jun/Getty Images)

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρέθηκε στην Πιονγκγιάνγκ ενόψει των προετοιμασιών της ιστορικής συνόδου κορυφής μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς και για συνομιλίες με τη βορειοκορεατική πλευρά για το ζήτημα της απελευθέρωσης τριών Αμερικανών πολιτών που βρίσκονται φυλακισμένοι στη Βόρεια Κορέα.

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν λίγες ώρες νωρίτερα σχετικά με την επιστροφή του Πομπέο στα πάτρια εδάφη μαζί με τους τρεις κρατούμενους, ως χειρονομία καλής θέλησης από τη Βόρεια Κορέα, επιβεβαιώθηκαν δια… twitter Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, εκτελώντας χρέη “ρεπόρτερ”, ανακοίνωσε μέσω της διαδικτυακής του πλατφόρμας ότι ο Μάικ Πομπέο βρίσκεται στην πτήση επιστροφής προς τις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να αφιχθεί στην Αεροπορική Βάση Andrews στις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Όχι όμως μόνος του αλλά με “λάφυρο”… τους τρεις Αμερικανούς κρατούμενους, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Ο Τραμπ θα βρίσκεται στη βάση για να τους καλωσορίσει.

Εκτός αυτής της σημαντικής αυτής εξέλιξης στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης την οριστικοποίηση της ημερομηνίας και της τοποθεσίας συνάντησης του ιδίου με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, κάτι που μέλλει να ανακοινωθεί άμεσα και επισήμως.

Τα σχετικά tweets ακολουθούν: