Η Μισέλ Ομπάμα ψάχνει τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ

Η κριτική της Μισέλ Ομπάμα αλλά και του συζύγου της προς το πρόσωπο του Αμερικανού Προέδρου είναι δεδομένη. H πρώην Πρώτη Κυρία δεν χάνει την ευκαιρία να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε δημόσια παρέμβασή της με αρνητικό πρόσημο για τον Ντόναλντ Τραμπ. Πόσο μάλλον αν η παρέμβαση αυτή αφορά σε ζητήματα γυναικών, στην “αχίλλειο πτέρνα” δηλαδή του Τραμπ.

Έτσι και έπραξε από το βήμα του διήμερου συνεδρίου “The United State of Women” που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες το περασμένο σαββατοκύριακο. Η Μισέλ Ομπάμα δήλωσε ανήσυχη για το μέλλον των νεαρών κοριτσιών, εξέφρασε την αγανάκτησή της για το πώς οι γυναίκες επέτρεψαν να εκλεγεί ο Τραμπ και δήλωσε ότι η νίκη του υποδηλώνει την έλλειψη χειραφέτησης των γυναικών.

Η αυτονόητη συνέχεια της ομιλίας της πρώην Πρώτης Κυρίας ήταν η απάντηση στις φήμες που την θέλουν να κατεβαίνει υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2020. Η ίδια εξήγησε στο κοινό της ότι τέτοιου είδος ερωτήσεις αποτελούν ακριβώς μέρος του προβλήματος, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για ατομική προσπάθεια αλλά για συλλογική.

Για κάποιους ήταν μία απλή τοποθέτηση υπέρ των γυναικών και κατά του Προέδρου των ΗΠΑ. Για άλλους ένα πολιτικό “μανιφέστο”. Διαλέγουμε…