Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα, οι εκλεκτοί του Τζον ΜακΚέιν για τον επικήδειό του

Μετά την μακάβρια δήλωση του Τζον ΜακΚέιν ότι δεν επιθυμεί την παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αποκαλύπτεται μία εξίσου μακάβρια επιθυμία του, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Αμερικανό Γερουσιαστή της Αριζόνα.

Όπως επιβεβαιώνει το CNN, οι πρώην Πρόεδροι Τζορτζ Μπους (νεότερος) και Μπαράκ Ομπάμα έχουν κληθεί να εκφωνήσουν τον επικήδειο λόγο του Τζον ΜακΚέιν.

Σύμφωνα μάλιστα με τους “The New York Times” ο χώρος της κηδείας έχει οριστεί να είναι ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός στην Ουάσινγκτον και στην τελετή αναμένεται να παραστεί ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Το ρεπορτάζ των Times αναφέρει επίσης ότι κάποιοι εκ των συνεργατών του ΜακΚέιν επιθυμούν να δουν έναν άνθρωπο του Γερουσιαστή, όπως η εξηντατριάχρονη συζυγός του Σίντι, να καταλαμβάνει την έδρα του στη Γερουσία.

Ο 81χρονος Τζον ΜακΚέιν διαγνώστηκε τον περασμένο χρόνο με καρκίνο στον εγκέφαλο και έχει υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις με ευκρινή τα σημάδια στο κρανίο του προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. Διαμένει στο σπίτι του στην Αριζόνα, αναρρώνοντας από τις παρενέργειες που σχετίζονται με τη θεραπεία του.

Η επιλογή των δύο πρώην Αμερικανών Προέδρων μόνο τυχαία δεν είναι, καθότι στις προεδρικές εκλογές του 2000 έχασε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από τον Τζορτζ Μπους, ενώ το 2008 έχασε τις εκλογές από τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος Μπαράκ Ομπάμα.