Έξι ορειβάτες νεκροί από ξαφνική θύελλα στις ελβετικές Άλπεις

Στους έξι ανέρχονται οι άνθρωποι, τέσσερις πεζοπόροι και δύο ορειβάτες, που σκοτώθηκαν στις ελβετικές Άλπεις, ενώ άλλοι πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, αφού αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στην ύπαιθρο, σε υψόμετρο άνω των 3.200 μέτρων, ανακοίνωσε η αστυνομία στο ελβετικό καντόνι του Βαλέ.

Οι τέσσερις πεζοπόροι ήταν μέρος μιας ομάδας που αποτελούνταν από συνολικά 14 ανθρώπους, Ιταλούς, Γερμανούς και Γάλλους σκιέρ, που έκαναν πεζοπορία σε περιοχή του όρους Pigne d’Arolla (3.796 μ.), όταν αιφνιδιάστηκαν από μια θύελλα που ξέσπασε στην περιοχή, διευκρίνισε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου.

Τις αρχές ειδοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου Vignettes, που ανέμενε από την Κυριακή τους σκιέρ.

Επτά ελικόπτερα, μεταφέροντας γιατρούς και διασώστες εντόπισαν τους πεζοπόρους, πολλοί εκ των οποίων είχαν υποστεί υποθερμία, ενώ τουλάχιστον ένας εξ αυτών σκοτώθηκε έπειτα από πτώση.

Η ομάδα των πεζοπόρων διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομεία της περιοχής, ωστόσο άλλοι τρεις εξ αυτών κατόπιν πέθαναν και πέντε ακόμη εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία ανέφερε ότι τα θύματα δεν εχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.