Η Εθνική Ένωση Όπλων της Αμερικής συγκεντρώνει έγγραφα εν μέσω ερευνών για σχέση της με τη Ρωσία

Η πανίσχυρη Εθνική Ένωση Όπλων (NRA), το λόμπι που προωθεί την αντίληψη περί του δικαιώματος στην οπλοκατοχή στην Αμερική, ξεκίνησε να συγκεντρώνει έγγραφα ετών που σχετίζονται με τις επαφές της με έναν τραπεζίτη – συνδετικό κρίκο του Κρεμλίνου, καθώς η Ένωση φαίνεται ότι βρίσκεται ενώπιον πιθανής έρευνας για επαφές με τη Ρωσία.

Ερευνητές του Κογκρέσου θέτουν επί τάπητος έρευνα που αφορά στα οικονομικά ζητήματα της NRA και τους δεσμούς της με τον Αλεξάντερ Τόρσιν, έναν από τους 17 σημαντικότερους Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους, στον οποίο το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις. Πλέον η σχέση του Τόρσιν με την Εθνική Ένωση Όπλων, της οποίας είναι μέλος, επανεξετάζεται.

Οι εν λόγω έρευνες θα μπορούσαν να ρίξουν φως στις αυστηρές πρακτικές συγκέντρωσης κεφαλαίων και στις πολιτικές δραστηριότητες της NRA η οποία, ως γνωστόν, χρηματοδοτεί τα δύο μεγάλα κόμματα της Αμερικής.

Η Ένωση βρέθηκε πρόσφατα αντιμέτωπη με ισχυρισμούς ότι το FBI διερευνούσε το πώς ο Τόρσιν απέσπασε χρήματα για να ενισχύσει την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που η Ένωση αρνήθηκε, επιμένοντας ότι δεν δέχεται παράνομες δωρεές.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μόλις μέρες πριν την ομιλία του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πένς, στο ετήσιο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Όπλων την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.