Κύπρος: Χαμός στο δικαστήριο με τα 2 ετεροθαλή αδέρφια - Ο ένας κατηγορεί τον άλλον

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του ζευγαριού στο Στρόβολο Λευκωσίας, του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου.

Χθες οι αρχές συνέλαβαν ως ύποπτους για το έγκλημα, τον 23χρονο αδελφό του 33χρονου υπόπτου Λοίζου Τζιωνή, που τελεί ήδη υπό 8ήμερη κράτηση, και την 21χρονη συμβία του.

Σήμερα Σάββατο οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Ο 23χρονος αδερφός του Λοίζου Τζιωνή εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο και υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με τους φόνους. Κατηγόρησε μάλιστα τον αδερφό του ότι είπε ψέματα και προσπάθησε να τον ενοχοποιήσει.

Ωστόσο το Δικαστήριο διέταξε διατάγματα κράτησης 8 ημερών για αυτόν και την 21χρονη κοπέλα. Η νεαρή, σύντροφος του 33χρονου Λοίζου Τζιωνή, παραδέχθηκε ότι το σπαθί στο οποίο βρέθηκε δικό της DNA, της το είχε κάνει δώρο ο εργοδότης της, εξέφρασε άγνοια όμως για το γενετικό της υλικό που βρέθηκε σε ένα ρόπαλο και στα κορδόνια των παπουτσιών του 33χρονου.

Ο 33χρονος Λοίζος Τζιωνής, στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε την Παρασκευή, κατονόμασε τον αδελφό του ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους, ενώ ενέπλεξε και τη συμβία του. Σύμφωνα με τα όσα είπε, πήγαν στο σπίτι του ζευγαριού με σκοπό την κλοπή, αλλά  Γιώργος Χατζηγεωργίου τους αντιλήφθηκε και οι συνέπειες ήταν τραγικές.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα philenews, έπειτα από υπόδειξη του 33χρονου η αστυνομία βρήκε στο πατρικό του σπίτι στην Αγλαντζιά μαχαίρι, το οποίο εικάζεται ότι είναι το φονικό όπλο, αλλά και ρούχα με κηλίδες αίματος. Ο 33χρονος υποστηρίζει ότι πρόκειται για δικά του ρούχα, τα οποία όμως φορούσε ο αδελφός του το βράδυ του διπλού φονικού.

Προκειμένου να ξεκαθαριστεί αυτό θα γίνει εξέταση DNA. Οσο για τα παπούτσια του, που εντοπίστηκαν έξω από την οικία των θυμάτων, ο 33χρονος υποστήριξε ότι τα έβγαλε για να μην κάνει θόρυβο και κατά τη φυγή τους τα ξέχασε εκεί, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα χθες Παρασκευή, ο 15χρονος γιος των θυμάτων αναγνώρισε τον 33χρονο ως το πρόσωπο που είδε μέσα στο σπίτι, το βράδυ του φονικού.

Στην κατάθεσή του, ο 15χρονος δεν άλλαξε κάτι από αυτά που είχε πει αρχικά και σύμφωνα με το philenews ανέφερε ότι ξύπνησε από το κλάμα της μητέρας του, ενώ στη συνέχεια είδε έναν άγνωστο να στέκεται από πάνω του και να του κλείνει το στόμα. Ο 15χρονος αναφέρθηκε επίσης στις στιγμές πριν το φονικό για το τι έκαναν το μοιραίο βράδυ οι γονείς του και ο ίδιος, όπως και για το πώς κατάφερε να βγει από το υπόγειο όπου τον κλείδωσαν.