Ο Τραμπ επιμένει στις πιέσεις για αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας

Μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με την Γερμανίδα Καγκελάριο, ο Αμερικανός Πρόεδρος διαμήνυσε ότι η πρακτική της άσκησης μέγιστης πίεσης στη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστεί μέχρι την αποπυρηνικοποίησή της

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την ιστορική συνάντηση των ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα πάνω στα σύνορα των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι ευελπιστεί πως η συνάντηση που θα έχει και ο ίδιος με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν θα είναι παραγωγική.

Σχετικά με τα εμπορικά ζητήματα που αφορούν στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να διορθώσει τις εμπορικές ανισορροπίες με την Ευρώπη.

Για το ζήτημα της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Τεχεράνη δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Τέλος, αναφέρθηκε στον αγώνα για την αντιμετώπιση του ISIS επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι οι χώρες της Μέσης Ανατολής θα πρέπει να αυξήσουν τη συμβολή τους σε αυτόν τον αγώνα.