Νέα απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Γιούνκερ: Χάνετε την αξιοπιστία σας

Νέα απάντηση έδωσε η Τουρκία στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που κατά την χθεσινή ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο μίλησε για άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζει ότι «οι δυο Έλληνες στρατιώτες που παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία δεν έχουν κανένα ειδικό καθεστώς απέναντι στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη». Κι ακόμη κάνει λόγο για σταδιακή απώλεια της αξιοπιστίας των ευρωπαϊκών θεσμών ενώ αναφέρεται: «Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική, που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που σημαίνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που εκδόθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, και μόλις λίγες ώρες πριν την πρώτη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. αναφέρει:

Στις 26 Απριλίου παρατηρήσαμε στην ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πως μίλησε για θέματα που αφορούν τη χώρα μας και είδαμε πως με ύφος εμπειρογνώμονα και κάτω από το μανδύα της συμπαράστασης της Ένωσης συνέχισε να βγάζει συμπεράσματα.

Με τις ανακοινώσεις τους που βασίζονται στις Ελληνικές και Ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε κάθε μέρα χάνουν την αξιοπιστία τους . Αρνούμαστε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες είναι μακριά από την σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση.

Επίσης με απορία αντιμετωπίζουμε τη δήλωση του Γιούνκερ για τους δυο Έλληνες στρατιώτες , καθώς δήλωσε ‘να αφεθούν ελεύθεροι’. Οι Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους δεν έχουν κάποιο προνόμιο μπροστά στη δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική, που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που σημαίνουν παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Προτεινόμενα για εσάς