Ανατροπή! Το έγκλημα στη Λευκωσία σχεδιαζόταν 5 χρόνια - Τι αποκάλυψε ο 33χρονος

Πέντε ολόκληρα χρόνια σχεδιάζονταν το διπλό φονικό στο Στρόβολο της Λευκωσίας, σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 33χρονος ο οποίος και σχετίζεται με το έγκλημα.

Ο 33χρονος που συνελήφθη παραδέχτηκε την εμπλοκή του στον φόνο και το ότι ήταν κάτι που σχεδίαζε για 5 χρόνια.

Κατά την ανάκρισή του ανέφερε ότι θέλει να πει όσα ξέρει, και ότι ξέρει τα πάντα, αλλά και το κίνητρο.

Στους ανακριτές είπε ότι το 2012 είχε πάει στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου για να κάνει κάποιες δουλειές.

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλημάτων ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο ύποπτος πρόσφατα ανέφερε σε συγκεκριμένο πρόσωπο ότι εντός ημερών θα γινόταν πλούσιος με μια δουλειά. Στο μεταξύ, σε συγγενικό του πρόσωπο, ανέφερε ότι για να κάνει τη δουλειά αυτή, έχει άνθρωπο μέσα στο σπίτι για να τον βοηθήσει.

Τον ύποπτο παρουσίασε στο δικαστήριο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέτος Κουμέτου, ο οποίος είπε ότι στις 19/4/2018 ελήφθη πληροφορία στο ΚΕΜ ότι στην οδό Zαλόγγου υπήρχαν τραυματισμένα 2 πρόσωπα. Στο σημείο μετέβη η αστυνομία όπου εντόπισε στο υπνοδωμάτιο μαχαιρωμένους έναν άντρα και μία γυναίκα.

Ο άντρας βρισκόταν μπρούμυτα στο πάτωμα και η γυναίκα στο κρεβάτι. Ο κ. Κουμέτος είπε επίσης ότι στις 1:35 το ανήλικο παιδί της οικογένειας μετέβη σε γειτονικό σπίτι και είπε ότι δύο πρόσωπα εισήλθαν στο σπίτι και σκότωσαν τους γονείς του.

Συγκεκριμένα το παιδί ανέφερε ότι στις 22:30 άκουσε τη μητέρα του να κλαίει αλλά δεν κατάλαβε αν ήταν αλήθεια ή αν έβλεπε όνειρο. Εκείνη τη στιγμή τον πλησίασε ένα πρόσωπο που δεν φορούσε κουκούλα, ενώ ο ίδιος βρισκόταν ακόμα στο κρεβάτι, και του είπε ότι σκότωσε τους γονείς τους.

Τον ρώτησε που είναι τα χρήματα και τον πήρε κάτω στην κουζίνα όπου είδε και δεύτερο πρόσωπο με κουκούλα. Ακολούθως ο ένας εκ των δύο τον οδήγησε στο κελάρι από όπου κατάφερε να διαφύγει αφαιρώντας φυλλαράκια, και τραυματίζοντας τα χέρια του.

Τα στοιχεία που εμπλέκουν τον 33χρονο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ύποπτος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και φέρει εκδορές που χρονολογούνται από 5 μέχρι 7 ημέρες.

Ο 33χρονος συνδέθηκε με δείγμα DNA σε δύο τεκμήρια που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Στη σκηνή εντοπίστηκε και ένα ζευγάρι παπούτσια, τα οποία ο 33χρονος παραδέχθηκε προφορικά, ότι ανήκουν στον ίδιο.

Ποιος είναι ο 33χρονος

Ο 33χρονος είναι γνωστός στις κυπριακές αρχές, ενώ φέρεται να έχει εντοπιστεί να κινείται στην περιοχή στις 18 Απριλίου, μια μέρα πριν το άγριο έγκλημα. Είναι σεσημασμένος για ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 33χρονος δεν είχε καμία σχέση με το έγκλημα.

Με πληροφορίες από: Φιλελεύθερος, politis.com.cy