Μετά την αιματηρή επίθεση οι (υπερήφανοι) Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές επέστρεψαν ξανά στις προπονήσεις μπέιζμπολ 

Τα περσινά γενέθλια του Ντόναλντ Τραμπ στιγματίστηκαν από ένα απρόσμενο γεγονός, που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία.

Ήταν 14 Ιουνίου 2017 όταν ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Στιβ Σκαλίς, από την Πολιτεία της Λουιζιάνα, δεχόταν δολοφονικά πυρά κατά τη διάρκεια προπόνησης μπέιζμπολ μαζί με συναδέλφους του από το Κογκρέσο, σε γήπεδο της Βιρτζίνια. Ο Σκαλίς, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του Κόμματος αυτήν την στιγμή, νοσηλεύτηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας ξεπερνώντας τον κίνδυνο έπειτα από σειρά επεμβάσεων στις οποίες υποβλήθηκε.

Τα πυρά του ένοπλου εναντίον των βουλευτών, ωστόσο, αμαύρωσαν όχι μόνο την ημέρα, αλλά και τον “θεσμό” της καθιερωμένης ενασχόλησης των βουλευτών με το συγκεκριμένο άθλημα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την παύση των προπονήσεων.

Σήμερα νωρίς το πρωί, όμως, κάτι άλλαξε και το γήπεδο “ξαναζωντάνεψε”. Δέκα μήνες μετά το τραγικό συμβάν οι προπονήσεις ξεκίνησαν εκ νέου, με την αστυνόμευση βέβαια να είναι αυξημένη και με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού να δηλώνουν υπερήφανοι.

“Αυτό το γήπεδο είναι η επιτομή της σπουδαίας Αμερικής”, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από το Τέξας, Τζο Μπάρτον, χρησιμοποιώντας το μότο του Προέδρου του “Make America Great Again”.

Ο Στιβ Σκαλίς από την πλευρά του, ο οποίος ήταν απών από την πρώτη αυτή προπόνηση λόγω προγραμματισμένης επέμβασης, τόνισε το πόσο σημαντική είναι η συνέχεια αυτής της παράδοσης, συμπληρώνοντας επίσης πόσο ευγνώμων νιώθει που βλέπει ότι οι προπονήσεις ξεκίνησαν και πάλι.

“Τα περισσότερα χρόνια αγωνιζόμασταν για θέσεις εκκίνησης και αναζωπύρωσης παλιών σχέσεων. Αυτό το έτος είναι διαφορετικό: ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί με υπερηφάνεια το ότι συναντιόμαστε ξανά, αποδεικνύοντας ότι μία πράξη τρέλας δεν θα καταστρέψει το πνεύμα της συντροφικότητας και της φιλανθρωπίας που έχουν κάνει τόσο ισχυρό αυτόν τον θεσμό του Κογκρέσου” ήταν η σχετική αποστροφή του.