Μακρόν και Τραμπ έπιασαν τα φτυάρια στο Λευκό Οίκο - Επίθεση γοητείας από Μελάνια και Μπριζίτ (φώτος)

Η πρώτη μέρα της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, Μπριζίτ στις ΗΠ τα είχε όλα: αγκαλιές και φιλιά, χαμόγελα, επίθεση γοητείας και…κηπουρική!

Οι οικοδεσπότες Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκαν ιδιαίτερα διαχυτικοί, ανταποδίδοντας τις τιμές αλλά και τη… χλιδή με την οποία τους υποδέχθηκε το γαλλικό προεδρικό ζεύγος, κατά τη δική τους επίσκεψη στο Παρίσι το περασμένο καλοκαίρι.

Όλα ήταν μία “ωραία ατμόσφαιρα”. Από το θερμό φιλί του Μακρόν στον Τραμπ (που έδειξε λίγο αιφνιδιασμένος) έως τα… φτυάρια στον κήπο του Λευκού Οίκου για να φυτευτεί το δώρο του Γάλλου προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του, ένα δώρο με ξεχωριστή σημασία. Μία βελανιδιά που προέρχεται από την περιοχή Belleau Woods, βορειοανατολικά του Παρισιού, με τη δική της ξεχωριστή ιστορία. Εκεί, τον Ιούνιο του 2018, σε μια από τις πλέον ιστορικές μάχες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, σκοτώθηκαν 9.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Τραμπ – Μακρόν έπιασαν τα φτυάρια

Για να τιμήσει τον Μακρόν και το δώρο του, ο Τραμπ αποφάσισε να φυτέψει το δέντρο στο νότιο μέρος του κήπου του Λευκού Οίκου. Φυσικά, όλα έγιναν μπροστά στις κάμερες. Οι κοστουμαρισμένοι πρόεδροι, με τα φτυάρια ανά χείρας, έριξαν χώμα στη ρίζα του δέντρου. Σε επίπεδο συμβολισμού η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ένα μήνυμα για τη θεμελίωση της φιλίας των δύο Προέδρων.

Όλα έγιναν υπό το βλέμμα της Μελάνια Τραμπ, που φτυάρι στα χέρια της δεν έπιασε. Δεν έκανε καν την κίνηση, όπως την έκανε η Μπριζίτ Μακρόν, όταν… επιχείρησε να πάρει το φτυάρι από τα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ. Καμία κίνηση από τη Μελάνια. Εκείνη απλά παρακολουθούσε, χαμογελούσε και έδινε που και που καμία εντολή. Ως εκεί.

Αγκαλίτσες και φιλάκια έξω απ’ τον Λευκό Οίκο

Όταν το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας έφτασε στο Λευκό Οίκο, ο Εμανουέλ Μακρόν κατέβηκε και μετά την καθιερωμένη χειραψία φίλισε στο μάγουλο του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που, όπως φάνηκε, αιφνιδίασε τον Αμερικανό Πρόεδρο. Έπειτα, οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν φιλιά ο ένας με τη σύζυγο του άλλου.

Και βόλτα με το Marine One

Για να εντυπωσιάσουν τους Μακρόν (σ.σ. το καλοκαίρι το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας είχε παραθέσει δείπνο στους Τραμπ μέσα στον Πύργο του Άιφελ), ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του επέλεξαν να τους κάνουν μια βόλτα στην Ουάσινγκτον με το προεδρικό ελικόπτερο Marine One.

Έτσι όλοι μαζί πήγαν στο Μάουντ Βέρνον, όπου βρίσκεται το σπίτι του Τζορτζ Ουάσινγκτον. Έτσι, απόλαυσαν θέα στον ποταμό Ποτόμακ, είδαν την πρωτεύουσα των ΗΠΑ από ψηλά και ξεναγήθηκαν στο κτήμα, πριν από το ιδιωτικό δείπνο των τεσσάρων.

Δεν παρέλειψαν, βέβαια, να βγάλουν και τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Φιγουρίνια οι Πρώτες Κυρίες Μελάνια και Μπριζίτ

Το life style των Πρώτων Κυριών ήταν, όπως αναμενόταν, εντυπωσιακό. Η Μελάνια φόρεσε ένα ολόμαυρο σύνολο, με φόρεμα πάνω από το γόνατο και ψηλοτάκουνες – Louboutins- μαύρες γόβες.

Η Γαλλίδα Πρώτη Κυρία επέλεξε ένα ανοιχτόχρωμο σύνολο μπεζ, με μαύρη ζώνη. Το φόρεμα ήταν επίσης πάνω από το γόνατο και το συνδύασε με ψηλοτάκουνες μαύρες γόβες.