Έγκλημα στην Κύπρο: Εξετάστηκε ο 15χρονος γιος - Τι καταγγέλλει ο ιατροδικαστής

Τον 15χρονο γιο των δύο θυμάτων της δολοφονίας της περασμένης Πέμπτης στο Στρόβολο της Λευκωσίας εξέτασε σήμερα η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου.

Στην εξέταση παρόντες ήταν οι ιατροδικαστές Ελένη Αντωνίου και Μάριος Ματσάκης, όπως επίσης οι δικηγόροι της οικογένειας και παιδοψυχολόγος.

Η κυρία Σπηλιοπούλου θα ετοιμάσει την έκθεση της τις επόμενες μέρες. Ως προς τη χθεσινή δεύτερη νεκροτομή, τα ευρήματα της κας Σπηλιοπούλου δεν διαφέρουν από αυτά της πρώτης νεκροτομής που είχε διενεργήσει η Ελένη Αντωνίου.

Επιβεβαιώθηκε πως ο φόνος του ζευγαριού έγινε από έναν δράστη με ένα μαχαίρι. Τις επόμενες δύο ημέρες η κυπριακή αστυνομία θα επισκεφθεί τον Γενικό Εισαγγελέα, με όλο το υλικό που έχει προκύψει από τις έρευνες και θα αποφασιστεί το θέμα της κατάθεσης του 15χρονου.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, o Μάριος Ματσάκης, ιατροδικαστής εκ μέρους της οικογένειας, κατήγγειλε ότι οι Αρχές δεν του επιτρέπουν να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή, αίτημα το οποίο ο ίδιος υπέβαλε. Σήμερα επανήλθε με νέο αίτημα μέσω δικηγόρου και με οδηγίες όπως αναφέρει από την Γενική Εισαγγελία, δεν του επιτράπηκε και πάλι να διενεργήσει αυτοψία.

Ο κ. Ματσάκης κατήγγειλε επίσης πως μόλις σήμερα ολοκληρώθηκαν εξετάσεις στο πλαίσιο της έρευνας, που κανονικά θα έπρεπε να είχαν γίνει από την πρώτη μέρα του εγκλήματος.