Ο (εκδικητικός) Τζέιμς Κόμεϊ "πυροβολεί" τον Τραμπ για την συμπεριφορά του προς τις γυναίκες

Το ροζ σκάνδαλο με την πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς που προκαλεί αναταραχή στην διακυβέρνηση Τραμπ, ήταν ενδεχομένως το κερασάκι στην τούρτα για τις κατηγορίες που έχει δεχθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με τη στάση του προς το γυναικείο φύλο.

Οι εξελίξεις θα δείξουν ποια θα είναι η πορεία της εν λόγω ιστορίας. Με την αυριανή ημέρα να επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα και τους τηλεοπτικούς δέκτες, μιας και η Ντάνιελς θα παραχωρήσει την πρώτη της live συνέντευξη στο κανάλι ABC.

Εκτός από το “σφυροκόπημα” από την πρώην πορνοστάρ, ο Τζέιμς Κόμεϊ εκφέρει άποψη επί του γενικότερου πλαισίου “σχέσης” του Αμερικανού Προέδρου με το ασθενές φύλο. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος στο ABC το βράδυ της Κυριακής, εκτός των άλλων, δε δίστασε να δηλώσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συμπεριφέρεται στις γυναίκες σαν να είναι κομμάτια κρέατος.

Το ότι “δε δίστασε” είναι περισσότερο σχήμα λόγου για τον Κόμεϊ, παρά πραγματικότητα. Καθώς το μόνο για το οποίο αποδεικνύεται ικανός, από την ημερομηνία καθαίρεσής του από το ανώτατο αξίωμα του FBI το περασμένο καλοκαίρι κατ΄εντολή του Τραμπ, μέχρι και σήμερα, αυτό δεν είναι άλλο από το να ασκεί διαρκώς μία χλευαστική “αντιπολίτευση” προς το πρόσωπο του Προέδρου των ΗΠΑ. Αρκεί να θυμηθούμε μονάχα το βιβλίο του “A Higher Loyalty”, στο οποίο, συν τοις άλλοις, συγκρίνει την ηθική διάσταση της διακυβέρνησης Τραμπ με εκείνη των προκατόχων του, Μπαράκ Ομπάμα και Τζορτζ Μπους του νεότερου

Την ηθική αυτή διάσταση τόνισε και στη συνέντευξη, υποστηρίζοντας ότι “ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για να είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ για ηθικούς λόγους”. Το ερώτημα ωστόσο στην περίπτωσή του Κόμεϊ είναι το κατά πόσο αισθάνεται και ο ίδιος ηθικά έντιμος μιλώντας τόσο απαξιωτικά για τον Πρόεδρο της χώρας του. Πόσο μάλλον με την ιδιότητα του πρώην διευθυντή του FBI επί προεδρίας Τραμπ. Τόσο φαίνεται, ώστε να υπερτερεί η εκδικητική φύση του.