Πέντε νεκροί-8 τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε στάδιο στην διάρκεια αγώνα στην Σομαλία

Τραγωδία στη Σομαλία. Πέντε νεκροί και οκτώ τραυματίές που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, είναι ο απολογισμός έκρηξης βόμβας σε ένα γεμάτο γήπεδο, όπου διεξαγόταν  ο ημιτελικός ενός τοπικού τουρνουά στη Μπαράβα, στο νότο του αφρικανικού κράτους.
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη στην περιοχή VIP του σταδίου. Σύμφωνα με αξιωματούχους, κανένας παίκτης δεν τραυματίστηκε. Στόχος ήταν οι τοπικές αρχές που βρίσκονταν στην εξέδρα εκείνη, αλλά είχαν αλλάξει θέσεις λίγο πριν από τον αγώνα.
Η πόλη βρίσκεται 220 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Μογκαντίσου και αποτελεί στρατηγικό λιμάνι που χρησιμοποιείται ως βάση από την αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM).
Η εξτρεμιστική οργάνωση του Αλ Σαμπάαντ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε  την ευθύνη για την επίθεση. Είναι μια οργάνωση που έφτασε στη μέγιστη επέκτασή της πριν από μερικά χρόνια, ενώ  τους τελευταίους μήνες έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας.
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η πόλη της Μπαράβα ήταν ένα από τα προπύργια του Σαμπάαμπ, πριν οι δυνάμεις της Σομαλίας και της Αφρικανικής Ένωσης εκδιώξουν τους εξτρεμιστές που είχαν απαγορευτεί την διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων.