Η εντυπωσιακή στροφή των, επί Αμερικής, Millennials στις δημόσιες βιβλιοθήκες 

Οι έρευνες που αφορούν στη γενιά των Millennials στην Αμερική, συναρπάζουν. Έπειτα από ευρήματα που επιβεβαίωσαν την στροφή των γεννηθέντων μεταξύ του 1980 και του 2000 στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, με το αυθόρμητο σχόλιο φυσικά να παραπέμπει την αποστροφή προς την όλη συζήτηση περί fake news και πρωτοκαθεδρίας twitter επί ηγεσίας Ντόναλντ Τραμπ, άλλη μία έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η συγκεκριμένη γενιά κουβαλάει μαζί της κάτι από… παράδοση.

Όπως μας αποδεικνύουν τα ευρήματα του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου “Pew Research Center” , η γενιά των Μillennials είναι πιο πιθανό να έχουν επισκεφθεί μία δημόσια βιβλιοθήκη κατά το προηγούμενο έτος από οποιαδήποτε άλλη γενιά ενηλίκων. Ένα εύρημα εξόχως κολακευτικό και συνάμα χρηστικό για το μέλλον της αμερικανικής κοινωνίας.

Ειδικότερα, το 53% των Millennials δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες μίας δανειστικής βιβλιοθήκης ή ενός κινητού “βιβλιοπωλείου” κατά το έτος 2016. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Generation X (γεν.1965-1980) διαμορφώνεται στο 45%, για την γενιά των Baby Boomers (γεν.1943-1964) στο 43%, ενώ για την λεγόμενη Silent generation (γεν. μέσα 1920-αρχές 1940) το ποσοστό είναι 36%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διατύπωση ερωτήσεων εστιάστηκε στη χρήση δημόσιων βιβλιοθηκών, και όχι ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών σε πανεπιστημιουπόλεις.