Κατέβαλε την εγγύηση και αποφυλακίστηκε ο Κάρλες Πουτζδεμόν

Η Γερμανία θα ήθελε οι βουλευτές της περιφερειακής Βουλής της Καταλονίας να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης καθότι μόνο τότε θα μπορέσει να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση μεταξύ της ισπανικής επαρχίας και της κυβέρνησης της Μαδρίτης που ξεκίνησε μετά το περυσινό ανεπίσημο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ.

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο ρόλο στη «δικαστική υπόθεση» με την πιθανή έκδοση του τέως καταλανού προέδρου Κάρλες Πουτζδεμόν.

Την Πέμπτη, γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της αποφυλάκισης με εγγύηση κι υπό περιοριστικούς όρους του τέως προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν και επισήμανε ότι η έκδοσή του στην Ισπανία είναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς εκεί, όχι όμως βάσει της σοβαρότερης κατηγορίας της εξέγερσης, όπως αξιώνει η Μαδρίτη.

Πριν από λίγο γερμανός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι ο Πουτζδεμόν κατέβαλε την εγγύηση και μπορεί να αποφυλακισθεί άμεσα.

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν συνελήφθη, αφού εισήλθε στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα, βάσει ισπανικού εντάλματος σύλληψης. Η Μαδρίτη κατηγορεί τον ηγέτη των αυτονομιστών για ανταρσία και διαφθορά αφού διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας. Η εγγύηση για την αποφυλάκισή του ανέρχεται στα 75.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ