Νιγηρία: Συνεχίζονται οι μάχες στην πόλη Μαϊντουγκούρι -Εκκενώθηκαν χωριά

Οι μάχες συνεχίζονται μεταξύ του στρατού της Νιγηρίας και μαχητών της Μπόκο Χαράμ, στην πόλη Μαϊντουγκούρι, ιστορικό προπύργιο των ισλαμιστών στη βορειοανατολική χώρα, σύμφωνα με ανακοινώσεις που προέρχονται από το στρατό, τους πολιτοφύλακες και τους κατοίκους.

“Οι στρατιώτες απωθούν ταυτόχρονη επίθεση των τρομοκρατών στην περιοχή Μόνγκουο και στο Μαϊντουγκούρι”, ανακοίνωσε ο στρατός στο Twitter.

Οι μάχες μαίνονται από τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Ιανουαρίου, όπου οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν νωρίς το πρωί στο χωριό Τζίντιλο, στα περίχωρα του Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσας του κρατιδίου Μπόρνο.

Εξαιτίας της πλήρης εξέλιξης των μαχών μεταξύ του νιγηριανού στρατού και των ισλαμιστών, έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Μαϊντουγκούρι.

Τα σπίτια στα νότια περίχωρα του Μαϊντουγκούρι έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι έχουν καταφύγει μέσα στην πόλη.

Οι κάτοικοι δηλώνουν σε ξένα πρακτορεία ειδήσεων, που μεταδίδουν από την περιοχή: “Πυρά ακούγονται παντού. Ακούμε μόνο πυροβολισμούς και εκρήξεις.

Μία ρουκέτα σκότωσε έναν άνθρωπο στη γειτονιά μου την ώρα που προσπαθούσε να εγκαταλείψει από την πόλη για να σωθεί από τις μάχες.

Στρατιωτικές ενισχύσεις καταφθάνουν στο Τζίντιλο. ‘Όλοι έχουμε εγκαταλείψει τα σπίτια μας”.

“Στρατιωτικό αεροσκάφος βομβάρδισε θέσεις των ανταρτών και οι ίδιοι είναι σε σύγχυση”, δήλωσε μέλος τοπικής πολιτοφυλακής αυτοάμυνας που πολεμά στο πλευρό του στρατού.

Να υπενθυμίζουμε πως αν τελικά επιτύχουν οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ, να καταλάβουν την πόλη, θα θεωρηθεί η μεγαλύτερη νίκη τους, καθώς προσπαθεί εδώ και μήνες να εγκαθιδρύσει εκ νέου στην περιοχή το Ισλαμικό Κράτος.

Η ισλαμική οργάνωση, καταλαμβάνει τη μια περιοχή μετά την άλλη, στο κρατίδιο του Μπόρνο και στα γειτονικά περίχωρα του Γιόμπε και Ανταμάουα.