Κύπρος: Επίσκεψη του Νίκου Αναστασίαδη στο Μπαχρέιν

Το διάστημα 26-29 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, θα επισκεφθεί το βασίλειο του Μπαχρέιν.

Είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος της Κύπρου, θα βρεθεί στη Σαουδική Αραβία, όπου και θα συλλυπηθεί το νέο βασιλιά και την βασιλική οικογένεια της χώρας, για τον θάνατο του τέως μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας

Κατά την επίσκεψή του θα συνομιλήσει με τον νέο βασιλιά Ahmad bin Isa Al Khalifa, για θέματα που αφορούν των διμερών σχέσεων Κύπρου – Μπαχρέιν, ενώ παράλληλα θα υπογραφούν διμερείς Συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς των Αεροπορικών Υπηρεσιών, της Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, της Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών και Ψυχοτρόπων Ουσιών, καθώς και Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Υγείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει το Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνουν το ΚΕΒΕ και το αντίστοιχο Επιμελητήριο του Μπαχρέιν, με τη συμμετοχή δεκάδων επιχειρηματιών από την Κύπρο.

Κατά την επίσκεψή του στο Μπαχρέιν, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.