Ο Λευκός Οίκος στα… μπλε, για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Μία διαφορετική όψη του Λευκού Οίκου είχαν την χαρά να απολαύσουν όσοι πέρασαν χθες μπροστά από το κτίριο της οδού Πενσυλβανία 1600, καθώς φωταγωγήθηκε στα μπλε για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Με το εκτυφλωτικά όμορφο αυτό χρώμα φωταγωγήθηκαν κτίρια απ΄ άκρη σ΄ άκρη του πλανήτη, για να αφυπνίζει συνειδήσεις και να υπενθυμίζει τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Την όμορφη εικόνα ανέβασε η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Λίγα λόγια για τον αυτισμό:

Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκδηλώνεται πριν από την ηλικία των 3 ετών και διαρκεί για όλη τη ζωή. Εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια, σε μια αναλογία 3-4 αγόρια προς 1 κορίτσι. Υπολογίζεται ότι 535.000 άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτισμό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008.