Προειδοποιεί ο Ερντογάν: Θα πλήξουμε στόχους εκτός συνόρων χωρίς καμία έγκριση

Η Τουρκία έχει την ικανότητα να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις κατά ομάδων που θεωρεί ότι είναι τρομοκρατικές χωρίς καμία εγκριση από ξένες χώρες, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτές τις μέρες η Τουρκία βρίσκει τρομοκρατικές οργανώσεις έξω από τα σύνορά της και εισέρχεται στα κρησφύγετά τους. Προσπαθούν να ξεφύγουν, όμως τους καταδιώκουμε», είπε χθες ο Ερντογάν σε εγκαίνια σχολικών εγκαταστάσεων στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την Hurriyet.

«Διέφυγαν στην Αφρίν της Συρίας και στην Σινζάρ στο Ιράκ. Έχουμε πει στη Βαγδάτη πως ή θα χειριστούν αυτοί το ζήτημα ή θα το κάνουμε εμείς. Δεν σκεφτόμαστε να περιμένουμε για την έγκριση οποιουδήποτε για αυτές τις ενέργειες», πρόσθεσε.

Η Άγκυρα έχει ζητήσει αρκετές φορές από την ιρακινή κυβέρνηση να εκκαθαρίσει αντάρτες του PKK και άλλες μονάδες που συνεργάζονται μαζί τους από την Σιντζάρ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός ολοκλήρωσε την επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” στην Αφρίν, η οποία διήρκεσε 58 ημέρες και είχε ως σκοπό να εκδιώξει τις κουρδικές δυνάμεις της πολιτοφυλακής από την Αφρίν.