H Εβδομάδα των Παθών ανά τον κόσμο… σε φωτογραφίες

Η δύναμη της εικόνας, ανυπέρβλητη…

Προσμένοντας το Ορθόδοξο Πάσχα, ας ρίξουμε μια ματιά στις καθηλωτικές εικόνες από την Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, ανά τον κόσμο.

Φωτογραφίες που προκαλούν δέος, όπως ακριβώς η υπέρτατη γιορτή της Χριστιανοσύνης, με το μήνυμα της Ανάστασης να πλημμυρίζει τις καρδιές και να παραμερίζει τις όποιες «καμπάνες» του πολέμου.

Καθολικοί την Κυριακή των Βαΐων στην πόλη Heiligenstadt της Γερμανίας. Το έθιμο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου (Φωτογραφία: 25 Μαρτίου 2018).

Πιστοί στο Berwick-upon-Tweed της Αγγλίας κουβαλώντας ξύλινους σταυρούς. Το έθιμο που προστάζει περπάτημα 70 με 120 χιλιόμετρα την εβδομάδα μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή. Ο αριθμός όσων το πράττουν ανέρχεται περίπου στα 100 άτομα (Φωτογραφία: 25 Μαρτίου 2018).

Μέλη της αδελφότητας Salud (που σημαίνει υγεία) στην Μάλαγα της Ισπανίας, μεταφέρουν άγαλμα του Εσταυρωμένου. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Μεγάλη Εβδομάδα στην Ανδαλουσία αποτελούν από τις πιο διάσημες στην Ισπανία, με εκατοντάδες Χριστιανών επισκεπτών (Φωτογραφία: 25 Μαρτίου 2018).

Στολισμοί με άρωμα Πάσχα, στην αγορά της Κρακοβίας στην Πολωνία. (Φωτογραφία: 27 Μαρτίου 2018).

Άνδρες ντυμένοι Ρωμαίοι στρατιώτες κουβαλούν άγαλμα που αναπαριστά το σώμα του Ιησού Χρηστού στην Αντίγκουα της Γουατεμάλα (Φωτογραφία: 29 Μαρτίου 2018).

Προσκυνητές κουβαλούν έναν ξύλινο σταυρό κατευθυνόμενοι προς την είσοδο της Εκκλησίας του Πανάγιου Τάφου κατά την αναπαράσταση του Δρόμου του Μαρτυρίου, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ (Φωτογραφία: 30 Μαρτίου 2018).

Καθολικοί της Ινδονησίας αναπαριστούν την σταύρωση του Ιησού Χρηστού (Φωτογραφία: 30 Μαρτίου 2018).

Καθολικοί της αδελφότητας Cristo Salvador y del Amparo κουβαλούν άγαλμα του Εσταυρωμένου σε παραλία της Βαλένθια, την Μεγάλη Παρασκευή (Φωτογραφία: 30 Μαρτίου 2018).

Την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό (Φωτογραφία: 1 Απριλίου 2018).

Στο αμφιθέατρο “Red Rocks” στο Μόρρισον του Κολοράντο, οι πιστοί τυλιγμένοι με κουβέρτες λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, παρακολουθούν το 71ο ετήσιο φεστιβάλ για τον εορτασμό του Πάσχα, που διοργανώνεται από το Συμβούλιο των Εκκλησιών του Κολοράντο (Φωτογραφία: 1 Απριλίου 2018).