Το… τρολάρισμα του Ντόναλντ Τραμπ από τον σύζυγο της σημαντικότερης συμβούλου του

Συνέβη και αυτό… Εκτός από τον καθημερινό καταιγισμό αρνητικών σχολίων κατά του Προέδρου Τραμπ και της διακυβέρνησής του από τους χρήστες του διαδικτύου, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν μπορεί να γλυτώσει ούτε από τα πυρά του στενού του κύκλου.

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ, σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου και επικεφαλής της προεκλογικής του καμπάνιας, είναι από τα ελάχιστα στελέχη, αν όχι η μόνη, που έχουν κατορθώσει να επιβιώσουν στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ από τη στιγμή που ορκίστηκε 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, και δεν έχουν δει την πόρτα της εξόδου από τον Λευκό Οίκο.

Χαμηλών τόνων και εξαιρετικά ευρηματική, η Κόνγουεϊ ήταν βέβαιο ότι δε θα είχε τη μοίρα του «επιτελείου που όλο αλλάζει». Ακριβώς διότι σε εκείνη πιστώνεται η επιτυχής έκβαση των εκλογών για τον Ντόναλντ Τραμπ. Κινώντας τα νήματα ήρεμα και… υπόγεια.

Το τραγελαφικό ωστόσο, που έχει άμεση σχέση με την Κόνγουεϊ αλλά και με την καθημερινή συνήθεια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Αμερική να τρολάρουν τον Πρόεδρό τους, έγκειται στο γεγονός ότι από τον εν λόγω πειρασμό δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε ο επί σύζυγος της Κόνγουεϊ.

Ο Τζορτζ Κόνγουεϊ, σημαντικός δικηγόρος της Ουάσινγκτον και νυμφευμένος με την Κέλιαν από το 2001, έχοντας αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά, το τελευταίο διάστημα έχει καταστεί “λεπτός” αλλά συχνός κριτής του… αφεντικού της συζύγου του.

Με όπλο φυσικά, όπως και ο Ντόναλντ Τραμπ, τον λογαριασμό του στο Twitter, στον οποίο αναπαράγει ειδήσεις, διόλου κολακευτικές για τον Λευκό Οίκο και προσωπικά για τον Τραμπ. Μεταξύ των “βελών” του, και τo ροζ σκάνδαλο με την πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ενστερνίζεται χλευαστικά σχόλια για τις κινήσεις του Αμερικανού Προέδρου.

Στο στόχαστρό του έχει βάλει και ζητήματα που αφορούν στην αμερικανική Δικαιοσύνη. Κάτι που σχετίζεται άμεσα με το άμεσο παρελθόν, καθώς πέρυσι είχε προταθεί για τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, την οποία όμως αρνήθηκε. Σύμφωνα επίσης με πηγές του CNN, o Kόνγουεϊ ήταν ένας εκ των πιθανών υποψηφίων για το τρίτο κατά σειρά αξίωμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο τελικά ανέλαβε ο Noel Franciscο, τον Σεπτέμβριο του 2017.