Τραγωδία στη Ρωσία: 64 νεκροί, εκ των οποίων 41 παιδιά, απ’ την πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο (βίντεο)

Την ζωή τους έχασαν 64 άνθρωποι -εκ των οποίων 41 παιδιά- από πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές σε εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο της Σιβηρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αγνοούνται ακόμα 10 παιδιά, καθώς οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Νέα φωτιά στο κτίριο

Μετά από 17 ώρες κατάσβεσης, νέα φωτιά εκδηλώθηκε μέσα στο κτίριο.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά ΜΜΕ δείχνουν καπνό να βγαίνει ξανά από κάποια παράθυρα.

Λίγο πριν γίνει γνωστός ο νεότερος απολογισμός, το πρακτορείο TASS μετέδιδε ότι οι αγνοούμενοι ήταν 16 και μεταξύ αυτών πολλά παιδιά.

Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε ότι μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 53 άνθρωποι άνθρωποι. Σύμφωνα με τον αντικυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο, Βλαντιμίρ Τσερνόφ, 13 πτώματα βρέθηκαν μέσα σε έναν κινηματογράφο.

Άλλοι 42 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η Ερευνητική Επιτροπή, που διεξάγει τις έρευνες για σοβαρά αδικήματα στη Ρωσία και δίνει υπάγεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ο διασώστες πρόλαβαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο Ζίμναγια Βίσνια που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ, πάρκινγκ για 250 οχήματα, καθώς και πολλά καταστήματα.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τα παράθυρα του κτιρίου, που είχε τυλιχθεί στους καπνούς και τις φλόγες, για να γλιτώσουν.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Το εμπορικό κέντρο, που καλύπτει επιφάνεια 23.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε εγκαινιαστεί το 2013.