Έξαλλος ο Ερντογάν με τη Μέρκελ - Σε λίγη ώρα τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ

Έξαλλος είναι ο Τούρκος πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ λόγω των δηλώσεών της για τη Συρία.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος μιλώντας στο Κοινοβούλιο είπε συγκεκριμένα ότι: «Ανεξάρτητα από τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Τουρκίας, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην Αφρίν, όπου χιλιάδες και χιλιάδες άμαχοι πεθαίνουν ή αναγκάζονται να φύγουν».

Ο Ερντογάν επικοινώνησε κατόπιν με τον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και του εξέφρασε σε έντονο ύφος, όπως μεταδίδουν τα Τουρκικά ΜΜΕ, τη δυσαρέσκειά του.

Κι ο Ερντογάν δεν σταματά σε αυτό το τηλεφώνημα. Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Ερντογάν θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά απόψε και με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στη Συρία και για την Κυπριακή ΑΟΖ.

Η συζήτηση θα γίνει εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία στην Βάρνα της Βουλγαρίας την ερχόμενη Δευτέρα και λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά απόψε στις Βρυξέλλες. Στην ατζέντα των Συνόδων οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναφερθούν και σύμφωνα με πληροφορίες θα καταδικάσουν έντονα «τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο» και θα υπογραμμίσουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Κύπρο και την Ελλάδα.