Νέα πυρά Ερντογάν κατά της ΕΕ: Δώσατε στην Ελλάδα 400 δισ. και σε εμάς γυρνάτε την πλάτη

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα έλαβε οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία τα καταφέρνει μόνη της.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης πρόσθεσε ότι: «Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ότι κατάφερε, το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του».

Η Τουρκία παράγει όπλα επειδή έχει κακούς γείτονες

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε, ότι η Τουρκία παράγει όπλα επειδή έχει κακούς γείτονες, «δείχνοντας» την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επίσης ο Τούρκος Πρόεδρος όταν αναφέρθηκε στην εισβολή στην Κύπρο το 1974 τη χαρακτήρισε «ειρηνευτική επιχείρηση»

«Το 1974 κατά την ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου με την επιχείρηση αποσιώπησης κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

«Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε όπλα», συνέχισε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Επίσης ο τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε ως “ειρηνευτική” την επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας σημειώνοντας πως στόχος είναι να μην υπάρξουν απώλειες αμάχων.

Ακόμα, εξέφρασε την ελπίδα πως το Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων.

«Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Αγκυρα προς τούρκους τοπικούς αξιωματούχους.