Τούρκοι έξω απ’ την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα: Είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε ξανά στη θάλασσα

Διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε σήμερα η οργάνωση με το όνομα «Ίδρυμα για την Ηθική στην Τέχνη και την Επιστήμη», με αφορμή το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα.

Οι διαδηλωτές ύψωσαν προκλητικά πανό ένα εκ των οποίων έγραφε: «είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε ξανά στη θάλασσα» και «Θα σηκώσουμε τον κόσμο στο πόδι, αν χρειαστεί».

Ο αρχηγός της οργάνωσης, Μουσταφά Γκιουνές, ζήτησε τη σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη των δραστών που έκαψαν την τουρκική σημαία στην Αθήνα.

«Θέλουμε να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο ότι εμείς ως Τούρκοι νέοι θα δώσουμε την πιο σκληρή απάντηση, αν χρειαστεί, ενάντια σε ρατσιστικές και φασιστικές προσεγγίσεις που έχουν στόχο την Τουρκική Δημοκρατία. Εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποδείξουμε ότι θα δώσουμε ακόμη και τη ζωή μας για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τη σημαία μας που κράτησαν με το αίμα τους οι νεκροί ήρωές μας. Δηλώνουμε ότι θα σηκώσουμε τον κόσμο στο πόδι, αν χρειαστεί», αναφέρει η ανακοίνωση του αρχηγού της οργάνωσης.

Δείτε βίντεο: