Αυστραλία: Τον δρόμο της εξόδου δείχνουν οι Εργατικοί στον Τόνι Άμποτ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, ο Τόνι Άμποτ, βλέπει την πόρτα της εξόδου από το εργατικό κόμμα.
Αισθήματα δυσαρέσκειας και ανησυχίας είναι διάχυτα όχι μόνο στο ευρύτερο σώμα των οπαδών του Συνασπισμού, αλλά και εντός του κυβερνητικού κορμού.

Ο αριθμός των υπερασπιστών του, μειώνεται συνεχώς, κάτι που δείχνει πως αν ο Τ. Άμποτ, δεν αλλάξει κατεύθυνση, οι Εργατικοί, όπως και κατά το παρελθόν, θα “εκθρονίσουν” εν ενεργεία Πρωθυπουργό.

Η έρευνα που διεξήγαγε το ABC, καλύπτοντας πάνω από 20% των Φιλελευθέρων πολιτικών, σ’ όλες τις Πολιτείες, δείχνει ότι η εικόνα είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική για τον Πρωθυπουργό και αρχηγό του Συνασπισμού.

Ορισμένα από τα μέλη του Συνασπισμού που πήραν μέρος στην έρευνα, μίλησαν για την ανάγκη να επιδείξει ο Άμποτ δυναμισμό, προκειμένου να ανακτήσει (τη χαμένη) εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, άλλοι όμως πιστεύουν ότι είναι πλέον αργά και αρχίζουν να εξετάζουν την αλλαγή φρουράς.

Από την πλευρά του ο Άμποτ, ως ύστατη λύση ανάκαμψης του, απεύθυνε δημόσια έκκληση στους συνεργάτες του να “μην απομακρυνθούν του σχεδίου”, ενώ παραδέχτηκε πως απέτυχε να πραγματοποιήσει τις ριζοσπαστικές αλλαγές στο σύστημα υγείας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είπαμε ότι θα απαλλαγούμε από τον φόρο του διοξειδίου του άνθρακα και το πράξαμε. Υποσχεθήκαμε να γυρίσουμε πίσω τα (προσφυγικά) καράβια και το επιτύχαμε. Δηλώσαμε ότι θα κάνουμε δρόμους και είμαστε στη σωστή πορεία.

Η προηγούμενη κυβέρνηση σπατάλησε δισεκατομμύρια, διακινδύνευσε τις σχέσεις μας με πολύτιμους γείτονες, πυροδότησε το εμπόριο των λαθρομεταναστών. Το δικό μας, μοναδικό πρόβλημα, είναι ότι είχαμε ορισμένα προβλήματα με τη Γερουσία”.