Στο σφυρί η αγροτική κατοικία του Μιχαήλ Άγγελου στην Τοσκάνη(φώτος)

Προς πώληση είναι η αγροτική φάρμα όπου ζούσε ο καλλιτέχνης της αναγέννησης, Μιχαήλ Άγγελος ή αλλιώς Μικελάντζελο ντι Λοντοβίκο Μπουοναρότι Σιμόνι, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα.

Ο διάσημος γλύπτης ζούσε σε αυτό το σπίτι στην Τοσκάνη την περίοδο της Αναγέννησης. Η κατοικία περιλαμβάνει τρία κτήρια με οκτώ υπνοδωμάτια και επτά μπάνια, ενώ συνολικά όλη η έκταση είναι έξι στρέμματα.

Η διακόσμηση του είναι παραδοσιακή και απλή, ενώ δεν έχουν γίνει αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Έτσι ακόμη και ο φούρνος στην στην κουζίνα είναι ακόμα ο παλιός με τα ξύλα. Ο κήπος είναι γεμάτος από λεμονιές, αμπέλια και ελαιώνες.

Το ακίνητο αυτό παρέμεινε στην ίδια οικογένεια για 300 χρόνια με αποτέλεσμα έτσι να περάσει και στα χέρια του διάσημου γλύπτη, ωστόσο τώρα τίθεται προς πώληση.

Ο Μιχαήλ Άγγελος

Ο Μικελάντζελο ντι Λοντοβίκο Μπουοναρότι Σιμόνι (Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni, 6 Μαρτίου 1475 – 18 Φεβρουαρίου 1564), γνωστός περισσότερο ως Μιχαήλ Άγγελος, ήταν Ιταλός γλύπτης, ζωγράφος, αρχιτέκτονας και ποιητής της Αναγέννησης, που άσκησε απαράμιλλη επίδραση στην ανάπτυξη της δυτικής τέχνης.

Σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς στην ιστορία της τέχνης. Υπήρξε ο μοναδικός καλλιτέχνης της εποχής, του οποίου η βιογραφία εκδόθηκε πριν τον θάνατό του, στους Βίους του Τζόρτζιο Βαζάρι, ο οποίος επέλεξε να τον τοποθετήσει στην κορυφή των καλλιτεχνών, χρησιμοποιώντας για τον Μιχαήλ Άγγελο το προσωνύμιο, ο θεϊκός (Il Divino).

Στα δημοφιλέστερα έργα του ανήκουν οι νωπογραφίες που φιλοτέχνησε για το Παπικό παρεκκλήσιο του Βατικανού (Καπέλα Σιξτίνα), το άγαλμα του Δαβίδ και η Πιετά (αποκαθήλωση) στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη.

 

Πηγή: Wikipedia