Δημόσιο σχολείο στο Τόκιο επιβάλει στους μαθητές του να φορούν στολή Armani

Στην εμπορική συνοικία Γκίνζα του Τόκιο ένα δημόσιο σχολείο επέβαλε στους μαθητές του να φοράνε στολή σχεδιασμένη από τον ιταλικό οίκο Αρμάνι.  Η απόφαση προκάλεσε τις αντιδράσεις των κηδεμόνων, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Το Δημοτικό Σχολείο Ταϊμέι προγραμματίζει τη χρήση στολών για τους καινούργιους μαθητές του. Η στολή θα κοστίζει πάνω από 729 δολάρια, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να αγοράσουν συνοδευτικά αξεσουάρ, σύμφωνα με την Huffington Post.

«Εξεπλάγην και διερωτήθηκα γιατί να επιλεγούν τόσο πολυτελείς, επώνυμες σχολικές στολές για ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο», είπε στην εφημερίδα μια μητέρα που το παιδί της θα ξεκινήσει να φοιτά στο σχολείο από τη νέα χρονιά και συνέχισε «ανησυχώ ότι τα παιδιά θα αποκτήσουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι κάτι ακριβό είναι καλό, ενώ κάτι φθηνό είναι κακό».

Σε επιστολή προς τους γονείς τον Νοέμβριο ο διευθυντής του σχολείου, Τοσιτσούγκου Γουάντα, ανέφερε ότι το Ταϊμέι είναι σχολείο ορόσημο στην πόλη και η απόφαση για την επιβολή των στολών Αρμάνι έχει στόχο να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που να αρμόζει σε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.