Ιταλός έχει συλλέξει πάνω από 14.000 ταμπέλες "Μην ενοχλείτε" από ξενοδοχεία! (φώτο)

Ο Ιταλός Εντοάντο Φλόρες έχει μια πρωτότυπη συλλογή από ταμπέλες “Μην ενοχλείτε”, τις οποίες πήρε από τα ξενοδοχεία που επισκέπτεται σε όλο τον κόσμο.

Την συλλογή αυτή την ξεκίνησε στις αρχές του 1990, καθώς για αρκετό καιρό ταξίδευε ως ειδικός εκπαιδευτής στα Ηνωμένα Έθνη. Με το πέρασμα του χρόνου και μέσα από τα ταξίδια που έκανε κατάφερε να συλλέξει πάνω από 14.000 ταμπέλες «Μην Ενοχλείτε», από 200 χώρες.

Κάθε ταμπέλα την έχει καταλογογραφημένη, φωτογραφημένη και αρχειοθετημένη σε κουτιά μέσα στο σπίτι του.

«Οι ταμπέλες «Μην Ενοχλείτε» είναι μερικές φορές μια αγνοημένη και όχι ιδιαίτερα αξιοποιημένη πλευρά του μάρκετινγκ του κλάδου των ξενοδοχείων» λέει ο Φλόρες και συνεχίζει: «Είχα μία στο γραφείο μου που είχα φέρει από το Πακιστάν ως σουβενίρ. Ήταν από το Holiday Inn στην Ισλαμαμπάντ. Την είδε ένας φίλος μου και πρότεινε να ξεκινήσω συλλογή».

Τις ταμπέλες, όπως λέει ο ίδιος, δεν του πάει η καρδιά να τις “κλέβει” και έτσι είτε τις αγοράζει είτε ζητάει άδεια για να τις πάρει. Ο Φλόρες δέχεται και πολλές ταμπέλες δώρο από φίλους αλλά και από ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

«Μια από τις πιο ξεχωριστές ταμπέλες μου – αν και όχι πολύ ελκυστική – προέρχεται από το Domus Sanctae Marthae, εκεί όπου ζει σήμερα ο Πάπας. Το Domus Sanctae Marthae λειτουργεί ως ξενώνας για όσους έχουν δουλειές με την Αγία Έδρα» δηλώνει.

«Έχω πολλές φορές σκεφτεί ότι θα μπορούσαν να φιγουράρουν ωραία σε μια μόνιμη έκθεση, ανοιχτή στο κοινό. Πού, όμως; Σ’ ένα μουσείο “DO NOT DISTURB”;» αποκαλύπτει ο Ιταλός.


United States


Ecuador


Hong Kong


Argentina


Serbia


Indonesia