Ιταλία: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στο Μιλάνο (φωτος)

Πέντε νεκροί είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που έγινε σήμερα το πρωί κοντά στο Μιλάνο. Οι τραυματίες φτάνουν τους 100, εκ των οποίων τουλάχιστον 10 είναι πολύ σοβαρά. Αρχικά διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για δυο νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Ωστόσο, αξιωματούχος της τοπικής πυροσβεστικής φέρεται να δήλωσε στο Reuters ότι ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος αυξήθηκε και πλέον μιλάμε για 3-5 νεκρούς.

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο κοντά στο Μιλάνο κι ο εκτροχιασμός της προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στα περίχωρα του Μιλάνου.

Η αμαξοστοιχία των οχτώ βαγονιών ήταν ασφυκτικά γεμάτη με επιβάτες, που μετέβαιναν στο Μιλάνο για να εργαστούν. Πολλοί επιβάτες παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι μέσα στα βαγόνια.

Το τρένο, το οποίο έκανε το δρομολόγιο από την περιοχή Πόρτα Γκαριμπάλντι εκτροχιάστηκε στις 7 το πρωί, τοπική ώρα ανάμεσα στους σταθμούς του Τρεβίλιο και Σετζιάνο ντι Πιολτέλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica επί τόπου έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και οι τραυματίες μεταφέρονται στην πόλη της Μόντσα.