"Κόλαση" το πατρικό σπίτι για τα 13 παιδιά στην Καλιφόρνια - Αθώοι δηλώνουν οι γονείς (φώτος+βίντεο)

Οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση βασανισμού δεκατριών παιδιών από τους γονείς τους στην Καλιφόρνια είναι σοκαριστικές.

Η υπόθεση με τους γονείς-τέρατα, Ντέιβιντ και Λουίς Τέρπιν, που κρατούσαν αλυσοδεμένα τα παιδιά τους αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή και συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η δίκη

Μετά τη σύλληψή τους οι γονείς παραπέμφθηκαν σε δίκη, στην οποία εμφανίστηκαν με αλυσίδες σε χέρια και πόδια και δήλωσαν ότι είναι αθώοι. Ωστόσο στον Ντέιβιντ απαγγέλθηκαν 38 κατηγορίες και στη Λουίζ 37, ενώ και οι δύο είναι αντιμέτωποι με φυλάκιση 94 ετών. Ο 57χρονος Τέρπιν κατηγορήθηκε για χρήση βίας, απειλών ή εξαναγκασμού σε ένα από τα παιδιά. Ωστόσο, δεν έχουν βρεθεί ίχνη σεξουαλικής βίας. Ο εισαγγελέας ζήτησε να δοθεί εγγύηση 13 εκατ. δολαρίων για τον καθένα.

Θα ξαναεμφανιστούν στο δικαστήριο στις 23 Φεβρουαρίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα βασανιστήρια των παιδιών ξεκίνησαν από το 2010 στο Τέξας όπου αρχικά διέμεναν, πριν μετακομίσουν στην Καλιφόρνια. Με βάση τις αρχές, στις κατοικίες στο Φορτ Γουόρθ και μετά στο Ρίο Βίστα οι γονείς άφηναν τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι, σε ένα σημείο που δεν επισκέπτονταν συχνά, παρά μόνο για να τους δώσουν λίγο φαγητό.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη Κυριακή, όταν η 17χρονη κόρη κατάφερε να φύγει από το κολαστήριο και να ενημερώσει τις αρχές.

Η φρικιαστική κατάσταση που επικρατούσε

Τα παιδιά παρέμεναν ξύπνια όλη τη νύχτα και κοιμόντουσαν στις 4 ή τις 5 τα ξημερώματα, με τις αρχές να θεωρούν ότι γινόταν αυτό για να μην καταλάβει κανείς την κατάσταση. Τους επέτρεπαν να κάνουν μπάνιο ελάχιστες φορές τον μηνά. Μια “ποινή” των παιδιών ήταν ο ξυλοδαρμός, όταν αυτά έπλεναν τα χέρια τους παραπάνω από τον καρπό, διότι οι γονείς θεωρούσαν ότι έπαιζαν με το νερό.

Τα είχαν αλυσοδεμένα για μήνες, ενώ όταν ήταν ελεύθερα από τις αλυσίδες και τα λουκέτα, τα έκλειναν σε διαφορετικά δωμάτια. Αρχικά τα έδεναν με σχοινί, αλλά, όταν κάποιο κατάφερε να λυθεί πήραν πιο δραστικά μέτρα. Ακόμα και στη τουαλέτα πήγαιναν με τα δεσμά. Οι γονείς πολλές φορές στραγγάλιζαν τα παιδιά σε όριο θανάτου, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Χέρστιν.

Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν τα παιδιά ήταν να γράφουν ημερολόγια, τα οποία οι αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά. «Δεν τους επέτρεπαν να έχουν παιχνίδια, αν και στο σπίτι βρέθηκαν πολλά μέσα στα κουτιά τους, χωρίς να έχουν ανοιχτεί ποτέ» είπε ο εισαγγελέας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι καινούργια παιχνίδια στα κουτιά τους, που ποτέ δεν δόθηκαν στα παιδιά.

 

 

Άγνωστες οι βασικές έννοιες

Τα παιδιά δεν γνώριζαν πολλά από αυτά που για μας είναι δεδομένα. Είχαν να επισκεφθούν γιατρό τέσσερα χρόνια και όταν ερωτήθηκαν αν τους χορηγούνταν κάποιο φάρμακο, δεν ήξεραν τι είναι. Βέβαια, ένα από τα μεγαλύτερα αγόρια στάθηκε κάπως τυχερό, διότι τον άφηναν να παρακολουθεί κάποια μαθήματα στο κολέγιο, με τη συνοδεία πάντα της μητέρας.

Οι σοκαριστικές εικόνες από το σπίτι

Στο πρώτο σπίτι στο Τέξας παντού υπάρχουν γρατζουνιές και βρωμιά, ενώ στο δεύτερο βρήκαν κάποιες οπές στις ντουλάπες. Η αστυνομία θεωρεί ότι εκεί κρατούσαν κλεισμένα τα παιδιά.

Στην κατοικία της Καλιφόρνιας κυριαρχούσε η μυρωδιά από τα ούρα και τα περιττώματα. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα οι Τέρπιν πρόλαβαν να λύσουν δύο από τα παιδιά, λίγο πριν μπει στο σπίτι η αστυνομία και τους συλλάβει.

Η απόδραση

Τα αδέρφια σχεδίαζαν δύο χρόνια την απόδραση τους. Τα ξημερώματα της Κυριακής δυο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, το έσκασαν από το παράθυρο, όμως το αγόρι φοβήθηκε τη συνέχεια και επέστρεψε πίσω. Το κορίτσι είναι η 17χρονη που αποκάλυψε το δράμα τους.

Η στέρηση τροφής

Τα παιδιά ήταν σοβαρά υποσιτισμένα και πάσχουν από μυϊκή ατροφία και ελλιπή ανάπτυξη, ενώ κάποια έπασχαν από νοητική υστέρηση, καθώς είχαν υποστεί βλάβες στο νευρικό τους σύστημα, λόγω του ξυλοδαρμού. «Αυτό που ξεκίνησε ως παραμέληση κατέληξε σε βίαιη κακοποίηση», είπε ο Μάικ Χέστριν.
Οι γονείς έβαζαν μπροστά από τα παιδιά τους φαγητά, χωρίς να τους επιτρέπουν να το αγγίζουν. Από την άλλη το δύο ετών κοριτσάκι είναι το μοναδικό παιδί που δεν έχει σημάδια ασιτίας.

Τα περισσότερα παιδιά είναι ελλιποβαρή από την ασιτία και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η 29χρονη κόρη ζυγίζει μόλις 40 κιλά, η 17χρονη που το έσκασε μοιάζει με 10χρονο κορίτσι, ενώ ένα 12χρονο παιδί ζυγίζει όσο ένα 7χρονο.

Η “βασιλική” ζωή των ζώων

Αν και τα παιδιά υφίσταντο βασανιστήρια, στερήσεις και ξυλοδαρμούς, στο κολαστήριο εντοπίστηκαν δυο υγιέστατα σκυλάκια, τα οποία δεν φέρουν σημάδια κακοποίησης.